donderdag 2 februari 2023

CALIFORNIA: DESIGNING FREEDOM – CAPTAIN AMERICA IN DEN BOSCH

De tentoonstelling California: Designing Freedom, die tot 17 juni ‘draait’ in het Stedelijk Museum in Den Bosch, bestaat uit meer dan 200 objecten, verdeeld in vijf thematische secties. Gezamenlijk vertellen deze stukken het verhaal van design in Californië, met de nadruk op individuele vrijheid.

Go where you want | Gaan wanneer je wilt

Dit deel van de tentoonstelling richt zich op mobiliteit, van navigatie tot draagbaarheid en onderzoek. Te zien zijn onder meer het eerste GPS-apparaat voor consumenten en een replica van de Harley-Davidson Captain America-chopper van Easy Rider.

Andere thema’s zijn: Zie wat je wilt (LSD-zegels, vroege videoopnamen), Zeg wat je wilt (Black Panther, Twitter), Maak wat je wilt (een originele Apple 1-computer) en Sluit je aan bij wie je wilt (geodetiche koepel en documentatie van vroege Burnibng Man-festivals).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen