Mijn motoroccasion: Suzuki GSX-R1000

De Suzuki GSX-R1000 van Edward Philips uit Ede

‘Deze Suzuki GSX-R1000 uit 2012 heb ik in de zomer van 2018 gekocht voor € 10.000,-. In het verleden heb ik veel motor gereden. Ik ben een tijdje gestopt en heb zeven jaar geleden de draad weer opgepakt. Sindsdien heb ik verschillende motoren in mijn bezit gehad, waaronder een Suzuki GSX550EF. Ik houd van sportmotoren, dat kun je wel stellen.

Ik heb niet veel aan de motor veranderd. Wel heb ik de koppelingshendels vervangen, nadat de motor was gevallen. Verder heb ik er een elektronische stuurdemper op laten zetten en er zit een Akrapovic-uitlaat onder. Problemen met de motor heb ik nog niet gehad. Hij wordt vooral gebruikt voor plezierritjes. Ik zou er graag nog eens mee willen rijden op het circuit. Dat lijkt me machtig.

Voor mij is deze Suzuki GSX-R1000 wel een droommotor, al ben ik wel altijd aan het kijken naar andere motoren. Ik was een paar weken geleden nog in een motorzaak en daar stond de Ducati Panigale V4. Een andere droommotor. Zodra die als betaalbare occasion op de markt komt, sluit ik niet uit dat de Suzuki wordt ingeruild voor de Ducati. Of ik houd ze allebei, haha.’

Suzuki GSX-R1000

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?