Campagne tegen overlast motorrijders in Limburg

Het Zuid-Limburgse Heuvelland, daar bij Vaals, is een populair toeristisch gebied voor natuurgenieters, wandelaars, fietsers en motorrijders. Die laatste groep zien de Limburgers echter liever gaan dan komen. Op de lokale radio en tv-zender L1 is de aftrap gedaan van een nieuwe campagne om overlast van motorrijdersw in het heuvelland tegen te gaan.

Men meldt: ‘Er zijn al jaren klachten over groepen knetterende motoren die op mooie dagen door de Limburgse heuvels ronken. Met name de geluidsoverlast en de snelheid van de motoren zijn inwoners, ondernemers en de gemeenten een doorn in het oog.’

Motorrijders krijgen nu een folder uitgedeeld, waarmee de gemeenten Vaals en Gulpen-Wittem de overlast willen doen afnemen. de aftrap daarvoor is in Vijlen gegeven.
Op zich geen verkeerde campagne, maar de manier waarop de berichtgeving gedaan wordt, riekt toch weer lekker bevooroordeeld en generaliserend met ‘groepen knetterende motoren’ en ‘dat ze weten dat ze lang niet altijd gewenst zijn’, zoals in het begeleidende filmpje te horen valt.

Er wacht je dus een warm welkom in Limburg, gezellig! Je zult als verschoppeling waarschijnlijk liever vijf kilometer verder rijden om in Duitsland of België een terrasje te pakken…

Schreeuwende, spugende, te hard rijdende, niets of niemand ontziende en op terrassen luidruchtige groepen wielrenners zijn nog wel welkom trouwens.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.