13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Friedel Münch overleden

Afgelopen zondag is Friedel Münch na een langdurig ziektebed vredig ingeslapen in het bijzijn van zijn familie, meldt ons Erik Meesters, voorzitter van de Stichting Münch by Meesters dat onlangs het boek ‘Mit Herz Und Seele presenteerde, een bloemlezing over de gedreven constructeurs Friedel Münch en Helmut Fath.

Samen met Fath was Münch de bedenker en constructeur van de roemruchte Münch motorfietsen, bekend om hun immense motorblokken, gigantische voorkomen en indrukwekkende prestaties.
De laatste dagen van zijn leven sleet hij in een verzorgingstehuis.

Het is niet ons doel -en zeker ook niet dat van de stichting- om het pas verschenen boek te promoten in dit trieste bericht over het heengaan van een groot mens uit de motorfiets geschiedenis, maar het filmpje dat Meesters maakte toen hij het boek aan Friedel Münch in het verzorgingstehuis aanbood, is een mooi eerbetoon.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen