Friedel Münch overleden

Afgelopen zondag is Friedel Münch na een langdurig ziektebed vredig ingeslapen in het bijzijn van zijn familie, meldt ons Erik Meesters, voorzitter van de Stichting Münch by Meesters dat onlangs het boek ‘Mit Herz Und Seele presenteerde, een bloemlezing over de gedreven constructeurs Friedel Münch en Helmut Fath.

Samen met Fath was Münch de bedenker en constructeur van de roemruchte Münch motorfietsen, bekend om hun immense motorblokken, gigantische voorkomen en indrukwekkende prestaties.
De laatste dagen van zijn leven sleet hij in een verzorgingstehuis.

Het is niet ons doel -en zeker ook niet dat van de stichting- om het pas verschenen boek te promoten in dit trieste bericht over het heengaan van een groot mens uit de motorfiets geschiedenis, maar het filmpje dat Meesters maakte toen hij het boek aan Friedel Münch in het verzorgingstehuis aanbood, is een mooi eerbetoon.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.