maandag 27 mei 2024

Camping Asser Boys wordt TT Circuit Motor Camping

Op het Britse eiland Man werd in 1907 de eerste TT gereden. Omdat de race werd gereden door toeristen op het eiland, werd de race tot ‘Tourist Trophy’ gedoopt. De race was een succes, werd erg populair en langzamerhand verspreidde de naam TT zich door heel Europa. Dat de naam TT door heel Europa werd gebruikt, werd op den duur een doorn in het oog van de Britten. Dit leidde ertoe dat de Britten besloten dat de naam TT door niemand anders nog gebruikt mag worden. Alle andere races moesten hun naam wijzigen, maar gezien de status van de race in Assen (sinds 1925) kreeg alleen Assen de officiële toestemming om de naam TT ‘ten eeuwige dage’ te gebruiken.

Meteen vanaf het begin was de TT Assen ook een echte ‘Tourist Trophy’. Honderdduizenden motorliefhebbers uit de hele wereld trokken op hun motor, met alleen een tentje achterop, naar Assen voor een week met gelijkgestemden. Niet voor niets dat Assen de bijnaam Cathedral of Speed kreeg: Assen is sinds de start van de WK-cyclus in 1949 als enige circuit ter wereld op de kalender blijven staan. Met hopelijk nog vele jaren voor ons.

Aan de kern van het evenement is in bijna 100 jaar niets veranderd. De TT is van, met en voor motorrijders. Motorrijders die van heinde en verre komen, met hun geliefde motor en slechts een tentje en een tandenborstel in de tas op de rug. De afgelopen jaren heeft TT Circuit Assen vanuit deze doelgroep, die we kunnen omschrijven als de meest loyale bezoeker van het evenement, veel signalen ontvangen over het afnemende aanbod aan geschikte overnachtingsplekken in de buurt van het circuit. Het aantal campingplekken in de omgeving neemt in zijn totaliteit af, en de campings bieden ook nog eens voornamelijk ruimte aan caravans en campers.

JACK’S Racing Day komend jaar van 11 t/m 13 augustus op TT Circuit Assen

TT Circuit Assen wil terug naar de kern van het evenement en wil daarom de geliefde camping Asser Boys, op een unieke plek pal naast het circuit. Camping Asser Boys wordt hiermee omgedoopt tot ‘TT Circuit Motorcamping’, uitsluitend toegankelijk voor motoren en kleine tentjes. Op deze manier geven wij gehoor aan de wens van de fans en gaan we terug naar de basis van het succes van de TT. Uiteraard blijven wij graag samenwerken met Asser Boys. De rolverdeling zal wel veranderen: Asser Boys zorgt voor de praktische begeleiding van de campinggasten, het circuit voor het commerciële proces. Campingtickets zijn hier verkrijgbaar.

Belangrijke nieuwe voorwaarden
• Het camping-ticket is geldig van 22 t/m 26 juni 2023
• Het ticket biedt toegang tot 1 campingplek voor maximaal 2 personen, 2 motoren en 1 tentje
• De prijs bedraagt €180 per ticket
• De toewijzing van de plek geschiedt door een beheerder ter plaatse
• Alleen motoren zijn toegestaan, geen auto’s en campers
• Alleen tentjes zijn toegestaan, geen caravans en campers
• BBQ’s, aggregaten en muziekinstallaties zijn niet toegestaan

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen