woensdag 24 april 2024

Certificaten wijzen erop dat Harley Nightster S-variant lanceert

Harley-Davidson is volop aan het feesten. Het bereidt zich echter niet voor op de feestdagen. De Motor Company kondigde onlangs aan dat het de 2023 motorfiets line-up officieel zal presenteren op 18 januari 2023. En daar zou wel eens een variant op de Nightster S tussen kunnen zitten. Dat zou blijken uit Australische certificeringsdocumenten.

Het dossier vermeldt het basismodel Nightster, Sportster S, en Pan America 1250 Special die in 2023 terugkeren in Australië. H-D heeft de standaard Pan America nog niet aangeboden in Australië, dus dat die niet op deze lijst staat, is geen probleem. Op het ingediende dossier staat de nieuwe Nightster als modelcode RH975S.

Is een Harley-Davidson uit WOII de beste beleggingsmotor van dit moment?

Het document onthult ook dat het S-model de Revolution Max 975T V-twin behoudt, die nog steeds 90 pk levert (bij 7.500 tpm). Terwijl de basis en up-spec uitvoering dezelfde velgenmaten hebben, zal de S de zevenspaaks gegoten wielen vervangen door een ingewikkelder ontwerp. De Nightster S onderscheidt zich ook door een nieuw duozitje en nieuwe voetsteunen.

Uit foto’s bij het dossier blijkt dat de S-uitvoering een retro-geïnspireerde tankafbeelding krijgt. Daarmee houden de verschillen tussen de twee Nightster-varianten wel zo’n beetje op.

Maar zoals altijd moeten we wachten tot Harley-Davidson het model officieel uitrolt voordat we de impact ervan binnen de line-up kunnen meten. Hopelijk gebeurt dat op het evenement van 18 januari 2023.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen