zondag 21 april 2024

Can-Am gaat elektrisch met gloednieuwe tweewielers Pulse en Origin

Afgelopen weekeinde deed Can-Am’s moederbedrijf BRP een grote onthulling; op kantoor bij de firma ligt een nieuwe dossiermap. Dankzij inspanningen in het lab staat een nieuwe line-up voor de motorgemeenschap klaar.

En jongens, wat hebben ze voor elkaar gekregen… althans, van wat we kunnen zien van wat werd getoond? Maak kennis met de Pulse en de Origins, het allereerste elektrische tweewieleraanbod van BRP en Can-Am’s officiële entree in de emissieloze wereld.

Can-Am kondigt elektrische motorfietsen aan

De motoren zullen naar verluidt vanaf 2024 verkrijgbaar zijn, samen met een geheel nieuwe waterspoel voor BRP’s waterminnende Seadoo-reeks.

Maar met wat voor soort technologie debuteert Can-Am om aan de zijde te kunnen staan van Energica, Triumph, Harley-Davidson’s LiveWire en de rest van de elektrische motorfietsindustrie? Het heet de Rotax E-POWER en dat is het resultaat van BRP’s samenwerking met hun Oostenrijkse dochteronderneming Rotax.

En geloof het of niet, maar de basis van deze aandrijflijn begon met een reeks go-karts (de Rotax THUNDeR eKarts) in 2017 en, in 2020, met ’s werelds allereerste emissievrije sneeuwscooter op waterstof (de Lynx HySnow).

Nu zijn de successen van BRP dus uitgebreid naar een keurig paar elektrische motorfietsen. En wij kunnen niet wachten hoe de motorrijder zich daarbij voelt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen