dinsdag 16 juli 2024

Can-Am kondigt elektrische motorfietsen aan

Met een video op YouTube kondigt Can-Am aan weer motorfietsen te gaan bouwen. In 2024 zullen verschillende elektrische motorfietsen worden uitgebracht.

Alleen vaag zichtbaar

Er is nog niet veel bekend over de geplande fietsen. De teaserafbeelding en de video tonen alleen silhouetten van vier motorfietsen. Een tekst geeft aan dat ze een elektrische aandrijving hebben en waarschijnlijk in 2024 op de markt zullen komen.

‘Met de omschakeling van de motorfietsindustrie naar elektrische aandrijving zagen wij een kans om ons motorfietserfgoed opnieuw te bekijken en opnieuw op de markt te komen. Deze nieuwe productcategorie is uiterst belangrijk voor ons en we zijn zeer verheugd dat de Can-Am-motoren de eerste EV-modellen zijn in het assortiment elektrische motorfietsen van BRP die aan de consument worden gevalideerd’, aldus José Boisjoli, president en CEO van BRP, in een verklaring.

Niet alleen off-road

Het isinteressant om te zien waar Can-Am aan werkt. Eigenlijk staan ze bekend om voertuigen die op de meest uiteenlopende ondergronden de juiste prestaties kunnen leveren. Wat je in de video ziet, lijkt echter meer bedoeld te zijn voor asfaltwegen. Er zal waarschijnlijk tenminste een naked bike met een enkelzijdige swingarm worden uitgebracht. Opvallend is het enorme display op het stuur; in feite moet men hier bijna spreken van een tablet, want het display (zeker ook met aanraakfunctie) is bijna even breed als de ‘tank’.

Op de laatste foto zie je een adventuremodel, dat is uitgerust met een vrij hoge ruit.

Oberdan Bezzi voegt een dubbel-RR toe aan de Honda Hawk 11

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen