maandag 15 april 2024

Chinese ‘Ducati’ Scrambler is zo slecht dat je er nachtmerries van krijgt

De motorfiets heet de CoCo Pony 150F (tenminste, volgens Google Translate) en is een overduidelijke rip-off van de meest betaalbare Ducati, de Scrambler Icon 800. Van de ronde koplamp tot het achterlicht, alles doet op de een of andere manier denken aan de Scrambler, met als grootste afknapper de brandstoftank. Deze heeft niet alleen dezelfde vorm en kleur als de Ducati, maar de tank heeft zelfs een afgekeken Ducati Scrambler-logo.

Jialing heeft ook een rond instrumentenpaneel geplaatst in een offset positie net als de Scrambler Icon. De kwaliteit van de lcd is echter veel minder en is niet half zo informatief. Ondertussen is deze copy-paste klus ook elders aanwezig, zoals in het eendelige zadel, de achterkant, het stuur en zelfs het mechaniek.

Wat dat laatste betreft; de Pony 150F heeft een nietige 150cc-motor, met dubbele uitlaten die zijn geïnspireerd op de 1100cc-Ducati Scrambler in plaats van de 800. Bovendien zit er een trellis frame boven het motorblok, vergezeld van een usd-voorvork en een monoshock achter. Nogmaals, dit alles lijkt misschien op de Scrambler, maar de kwaliteit of pasvorm en afwerking komt niet in de buurt van het echte werk.

Als je denkt dat je hiermee motorrijders voor de gek kunt houden door ze te laten geloven dat ze op een Ducati Scrambler rijden? Het komt niet eens in de buurt van het origineel. Ook niet qua maten, want de Pony staat op 14-inch lichtmetalen wielen.

Al met al is de Pony 150F zonder twijfel iets waar we nooit een been over het zadel slaan. Gelukkig is de kans dat we deze motorfiets ooit in het echt tegenkomen heel klein. Tenzij Jialing alvast Yans reserveert voor een rechtszaak. Ducati laat dit toch niet zonder slag of stoot toe?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen