Continental Circus gepresenteerd

Voor een verhaal over de internationale races op circuit Varsselring te Hengelo kwam journalist en tv-commentator Frank Weeink bij Jan en Hetty Burgers terecht. Dit koppel fotografeerde in de jaren zeventig zes jaar lang de GP-wereld en na die periode deden ze niets meer met die beelden. ‘Jan vertelde me dat ie zelfs overwoog om alles weg te doen, omdat hij er niets meer mee had’, aldus Weeink. Zonde, vond hij. ‘Daarom heb ik uitgever Mastix Press benaderd en gevraagd of ze interesse hadden om een fotoboek over de wegrace uit de jaren zeventig uit te brengen.’ Hij kreeg een ja mee en ging samen met Jan en Hetty Burgers aan de slag. Een heel karwei, gezien het archief van zesduizend foto’s.

 

Na twee jaar hard gewerkt te hebben aan het boek werd afgelopen vrijdag ‘Continental Circus; the races and the places, the people and the faces’ gepresenteerd aan pers en publiek. Het 192 pagina dikke boek staat boordevol prachtige foto’s, die begeleid worden door mooie verhalen over een levendige tijd in de GP-paddock. Het boek à € 29,90 (excl. verzendkosten) is alleen te koop op www.mastixpress.nl en www.classicgp.nl.      

 

Foto: Guus van Goethem

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.