13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Continental Circus gepresenteerd

Voor een verhaal over de internationale races op circuit Varsselring te Hengelo kwam journalist en tv-commentator Frank Weeink bij Jan en Hetty Burgers terecht. Dit koppel fotografeerde in de jaren zeventig zes jaar lang de GP-wereld en na die periode deden ze niets meer met die beelden. ‘Jan vertelde me dat ie zelfs overwoog om alles weg te doen, omdat hij er niets meer mee had’, aldus Weeink. Zonde, vond hij. ‘Daarom heb ik uitgever Mastix Press benaderd en gevraagd of ze interesse hadden om een fotoboek over de wegrace uit de jaren zeventig uit te brengen.’ Hij kreeg een ja mee en ging samen met Jan en Hetty Burgers aan de slag. Een heel karwei, gezien het archief van zesduizend foto’s.

 

Na twee jaar hard gewerkt te hebben aan het boek werd afgelopen vrijdag ‘Continental Circus; the races and the places, the people and the faces’ gepresenteerd aan pers en publiek. Het 192 pagina dikke boek staat boordevol prachtige foto’s, die begeleid worden door mooie verhalen over een levendige tijd in de GP-paddock. Het boek à € 29,90 (excl. verzendkosten) is alleen te koop op www.mastixpress.nl en www.classicgp.nl.      

 

Foto: Guus van Goethem

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen