13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Corine Toirkens Motorvrouw van het Jaar

Op het onderdeel circuitrijden werd Corine Toirkens door haar jongere opponenten verslagen, maar het publiek en de luisteraars van Radio Veronica zetten de 53-jarige Brabantse op de eerste plaats. Zo kwam de ambulancechauffeur uit Geldrop heel verrassend uit de bus als de Motorvrouw van het Jaar 2012.

Motorrijden wordt ook onder vrouwen steeds populairder. Maar voor Corine Toirkens is het nog lang niet genoeg. “Ik heb al heel wat vrouwen aan het motorrijden gekregen en ga daar onverminderd mee verder,” aldus de Motorvrouw van het Jaar. Zij rijdt zelf al 35 jaar motor. Een Yamaha FJR1300. En ze hoopt zeker nog 30 jaar van haar mooie hobby te mogen genieten.

Haar aanstekelijke enthousiasme voor motorrijden dat ze op tot uiting brengt via posters, haar motorclub, cursussen en Radio Veronica, leidde er toe dat zij de door de organisatie van de Motorbeurs Utrecht uitgeschreven verkiezing Motorvrouw van het Jaar heeft gewonnen. Corine verdiende daarmee een motorreis in Amerika van USA Motorreizen, een motorjack van de Amsterdamse Harley-Davidson dealer, Simone Bokma (Motorvrouw van 2010) en een ooff-road dag met Dakar-coureur Arjan Brouwer.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen