Crosscircuit heeft hulp nodig

MAC Lierop heeft een circuit genaamd De Herselse Bossen. Al behoorlijk lang, sinds 1972. Maar daar willen enkele omwonenden een einde aan maken. Via de juridische weg willen zij de gemeente dwingen de crossactiviteiten te dwarsbomen. Het circuit van MAC Lierop heeft daarom een beetje hulp nodig om dit tegen te houden. En dat kunnen wij ze geven.

De gemeente gaat niet zomaar mee in de argumenten van de bewoners. Het circuit zou onder het overgangsrecht vallen en dus niet gesloten hoeven te worden. Maar echt veel steun kan het circuit niet van de gemeente krijgen. De races werden namelijk altijd gedoogd, een officiële status als circuit kreeg MAC Lierop nooit. Nu zouden omwonenden overlast ervaren van het circuit.

En dus vroeg het circuit ons om hulp. En wie zijn wij om daar moeilijk over te doen? Het is namelijk niet alsof je in Nederland struikelt over de plekken waar legaal gecrosst kan worden. MAC Lierop moet aantonen dat zij al sinds 1972 actief zijn. Dus heb je foto’s, filmmateriaal, aankondigingen, of uitslagen van MAC Lierop-wedstrijden of ander materiaal van 1982 of eerder? Opsturen die hap! “Hopelijk kunnen we met uw steun ons circuit open houden”, aldus Mac Lierop. Dat hopen wij ook!

Foto: Henry Dunnewind

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.