De Yamaha XSR250 en XSR300

In de motorwereld gaan geruchten vaak vooraf aan het echte nieuws. Denk bijvoorbeeld aan coureurs die overstappen. Of aan introducties van nieuwe motoren. Soms lekt de informatie uit, soms wordt het opzettelijk verspreid. Zo zou er een nieuwe Yamaha XSR250 en XSR300 komen. Lichte versies van de Yamaha XSR700 en XSR900. Er werd zelfs al druk over het blok gespeculeerd. Dit zou dat van de Yamaha R3 zijn (en de in het buitenland verkochte R25). Het Japanese motormagazine Young Machine kwam met dit ‘nieuws’ en bijbehorende foto. Maar komen ze er echt of blijft het bij geruchten?

We vroegen het Yamaha. De XSR250/300 zoals op de foto te zien, zal blijven bij het photoshop-exemplaar dat afgebeeld staat. “Toen de XSR700 en XSR900 werden geïntroduceerd werd er ook al gevraagd of er een lichte versie op de markt kwam. Dat was niet het geval.” En nu nog steeds niet, zo vertelt Yamaha.  “Het is een hobby ding van een enthousiaste DTP’er (grafisch vormgever, red)De tank kwam van een oude RD250, de rest was een mengelmoes van MT-07, XSR700 en MT-03. Hier bij Yamaha Motor Europe is er niets bekend over een XSR300.” 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?