Crosse Knarren starten bij Zwarte Cross

De organisatoren van de Zwarte Cross weten ieder jaar te verbazen met uiterst creatieve deelnemers, wagens, constructies en andere apartigheid op de baan. Dit jaar crosst een groep ouderen mee in een speciaal voor hen gebouwde boot, de ‘T. Rikie’. Het zijn bewoners van zorgorganisatie Careaz afkomstig uit Lichtenvoorde, Dinxperlo en Borculo. Careaz biedt ondersteuning bij ouderen thuis of zo dicht mogelijk bij huis met als belangrijkste opdracht bijdragen aan het levensgeluk van ouderen.

Ook feestvieren
De Buizerds bouwen al jaren wagens voor de Zwarte Cross en zij hebben de bouw van de boot op zich genomen. Speciaal voor de ouderen zijn ze maanden aan het bouwen geweest. Tijdens het festival zal dit team de ouderen meerdere malen per dag over de baan crossen. Een prachtige belevenis voor deze ‘crossende knarren’, die normaliter thuisblijven terwijl de rest van het dorp feestviert op het Zwarte Cross terrein.

Maiden voyage
De ‘Crosse Knarrenboot’ is drie keer daags te zien op de crossbaan. De Buizerds besturen de boot die per rit acht passagiers op leeftijd. Er zijn ook twee rolstoelplekken ingebouwd, zodat werkelijk alle bewoners een kans krijgen dit spektakel te ervaren. Klik hier voor een video van de maiden voyage van de T. Rikie.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?