dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Cultfilm 2.0

On Any Sunday was een documentaire van regisseur Bruce Brown uit 1971 die een prachtige kijk achter de schermen bood in de waanzinnige offroad motorcultuur die destijds in Amerika leefde. Doordeweeks werken en in het weekend racen in de woestijn. De docu met onder andere Steve McQueen behaalde een cultstatus en gaf de motorcultuur een flinke boost.

Brown deed eerder al hetzelfde met zijn documentaire over de sixties surf scene: The Endless Summer en nu heeft zijn zoon Dana Brown het stokje overgenomen met On Any Sunday, The Next Chapter. Hij treed in de voetsporen van zijn vader, maar dan met moderne technologie. Hij pakt meer diversiteit binnen de motorsport en gaat daarbij de diepte in over de beweegredenen van de rijders. De techniek is weliswaar lichtjaren opgeschoven, maar uiteindelijk gaat het nog steeds om het pure samenspel tussen man en machine, de passie en de lifestyle.

Om die reden zal het startschot van On Any Sunday, The Next Chapter op zondag 22 maart aanstaande dan ook op een gepaste manier plaatsvinden met een drive-in motorcycle première in Undercurrent Amsterdam, mede mogelijk gemaakt door Numbnut Motorcycles en Nozem Amsterdam. Gasten worden ontvangen en de coolste motorfietsen krijgen een fotomoment met hun rijder op de rode loper. Daarna wordt de beste motor gekozen uit de ‘Battle of the Kings’ build-off van Harley-Davidson Benelux. Dana Brown en Robbie Maddison (de hedendaagse Evel Knievel) komen op de koffie, waarna de film start. na afloop is er een optreden van rockband De Teevee, gevolgd door een tweede act.

Klinkt als een geweldige avond en jij kunt daarbij zijn! We hebben nog enkele exclusieve premièrekaarten en het enige wat je daarvoor moet doen is het mail&win-formulier in te vullen op www.moto73.nl/winnen. Weest snel want dat kan nog maar tot en met 17 maart aanstaande!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen