donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Curtiss Hades: De Vliegende Zetpil

Amerikaans motorfabrikant in de marge Curtiss ontwikkelt zich in rap tempo tot kampioen prijzige proefballonentjes oplaten. Deze Hades is de volgende exoot en hij schreeuwt om een passende bijnaam.

We kennen de Vliegende Baksteen (BMW K-serie) en de Stofzuiger (Hercules W200), maar wat moeten we maken van deze Hades? De Vliegende Zetpil, de Prijzige Torpedo of toch de Supersone Citruspers? Het blok heeft – om het netjes te zeggen – een nogal eigen voorkomen. Natuurlijk kan deze blokvorm alleen bij een elektrische motorfiets, maar deze 399 Volt-motor levert wel een bizarre 217 pk en 200 Nm. Vermoedelijk is de Vliegende Zetpil altijd het eerste weg bij het verkeerslicht.

Even slikken bij de prijs

De opmerkelijke ‘cilinder’ van deze Curtiss Hades trekt zowaar de aandacht weg bij de rest van de motorfiets. Die is natuurlijk net zo bijzonder met zijn paralellogram voorvork, exclusieve carbon-wielen en titanium rijwielgedeelte. Overigens is de ‘cilinder’ de verstopplaats voor het 16,9 KWh accupakket.

Je kunt thuis beter ook over een goede verstoplaats beschikken. Voor geld in dit geval want Curtiss hangt een prijskaartje van 75.000 dollar aan de Hades. Daar komen alle importheffingen en BMW nog bij. Oef, zo’n prijskaartje van de Vliegende Zetpil doet toch even pijn.

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen