Curtiss Hades: De Vliegende Zetpil

Amerikaans motorfabrikant in de marge Curtiss ontwikkelt zich in rap tempo tot kampioen prijzige proefballonentjes oplaten. Deze Hades is de volgende exoot en hij schreeuwt om een passende bijnaam.

We kennen de Vliegende Baksteen (BMW K-serie) en de Stofzuiger (Hercules W200), maar wat moeten we maken van deze Hades? De Vliegende Zetpil, de Prijzige Torpedo of toch de Supersone Citruspers? Het blok heeft – om het netjes te zeggen – een nogal eigen voorkomen. Natuurlijk kan deze blokvorm alleen bij een elektrische motorfiets, maar deze 399 Volt-motor levert wel een bizarre 217 pk en 200 Nm. Vermoedelijk is de Vliegende Zetpil altijd het eerste weg bij het verkeerslicht.

Even slikken bij de prijs

De opmerkelijke ‘cilinder’ van deze Curtiss Hades trekt zowaar de aandacht weg bij de rest van de motorfiets. Die is natuurlijk net zo bijzonder met zijn paralellogram voorvork, exclusieve carbon-wielen en titanium rijwielgedeelte. Overigens is de ‘cilinder’ de verstopplaats voor het 16,9 KWh accupakket.

Je kunt thuis beter ook over een goede verstoplaats beschikken. Voor geld in dit geval want Curtiss hangt een prijskaartje van 75.000 dollar aan de Hades. Daar komen alle importheffingen en BMW nog bij. Oef, zo’n prijskaartje van de Vliegende Zetpil doet toch even pijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.