Prototype: Honda CB1100R (2007)

Het had zo mooi kunnen zijn

Honda CB1100R prototype (2007)

Twaalf jaar laat Honda ons al wachten op de productieversie van het CB1100R prototype dat we op de veertigste Tokyo Motor Show voor het eerst zagen. Twaalf onvoorstelbaar lange jaren die het uiterste van het geduld vergen en die je heel langzaam leren omgaan met teleurstellingen in het leven. Want de kans dat die oogverblindende CB1100R er ooit nog komt, neemt jaar na jaar verder af. Maar we wachten al twaalf jaar, dan kan dat dertiende, veertiende of twintigste jaar er ook nog wel bij.

honda cb1100r

Endurance-sausje

Met terugwerkende kracht is het spijtig dat de Honda CB1100R er direct bij de eerste kennismaking zo productieklaar uit zag. Dat wekt verwachtingen. Honda had met de naakte retro CB1100 al een prima basis is huis. Het hoefde die alleen maar te overgooien met een endurance-sausje. Het keek daarbij met meer dan een schuin oog naar de RCB1000 Racer waarmee eind jaren zeventig grote successen werden geboekt in het langeafstandsracen. De gouden wielen kloppen en dat geldt ook voor het rood en blauw op het kuipwerk. De twee ronde koplampen zijn een duidelijke verwijzing naar de verstralers op het origineel. Zo schitterend allemaal.

Honda RCB1000 Racer

Een originele Honda RCB1000 Racer uit 1976

Aan de prijs

Het had zo mooi kunnen zijn. Met bestaande basis CB1100 had de prijs binnen de perken kunnen blijven. Al moet gezegd dat een standaard CB1100RS met € 16.258 al wel pittig is geprijsd. Tegelijk vraagt BMW  gewoon € 16.044 voor een RnineT Racer en dat bedrag wordt ook grif neergelegd. Er moeten meer dan genoeg liefhebbers zijn die zo’n bedrag voor een Honda CB1100R willen aftikken. Kom op Honda!

Check hier eerdere conceptbikes uit de rubriek Prototype:

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?