zaterdag 10 juni 2023

Customs in overvloed, deel 1

Voor de vierde maal wordt in het Franse Biarritz het Wheels & Waves Festival gehouden en dit jaar maken verschillende merken er gretig gebruik van om op dit evenement hun customs te tonen. Zo ook BMW, met de Concept Path 22. Deze scrambler is begonnen als een R nineT, maar moest uiteraard wel voldoen aan de ‘eisen’ van een omgebouwde straatmotor met offroad-capaciteiten. De Concept Path 22 is een project dat BMW aangegaan is met kunstenaar Ornamental Conifer en Mason Dyer van Dyer Brand, een surfboardmaker. De naam van de scrambler verwijst dan ook naar één van Europa’s meest bijzondere surfplekken, die alleen bij insiders bekend is. Het strand ligt aan de Atlantische kust van Zuid-Frankrijk en is niet toegankelijk voor auto’s. Een motor daarentegen… De route ernaar toe wordt overigens aangeduid met het nummer 22. Edgar Heinrich, hoofd BMW Motorrad Design, over hun motor: ‘De prestaties zijn minder belangrijk, maar stijl en originaliteit des te meer. Scramblers drukken passie uit en zijn net zo divers als hun eigenaren. De Concept Path 22 is onze eigen interpretatie gebaseerd op de BMW R nineT. Deze motor is de perfecte basis voor een ombouw tot scrambler.’ 

De grote verschillen met de donor, naast het speciale design van Ornamental Conifer, zijn de geborstelde aluminium wielen (met een forser voorwiel), iets langere veerwegen en een hoog gemonteerde uitlaat. Verder zijn de wielbouten en de koplampunit veranderd, evenals het leren zadel en de eveneens van leer gemaakt handvatten. Verder treffen we ook onder meer een Akra-uitlaat aan, als mede enkele onderdelen van Gilles Tooling en Roland Sands Design. Het minimalistische display is afkomstig van MotoGadget.

Foto’s: BMW Motorrad

 

[justified_image_grid ids=22219,22220,22221,22222,22223]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image