zondag 29 januari 2023

Daimond Races: Isle of Man-achtig event op Isle of Wight?

Er staat een nieuwe wegwedstrijd op het programma: de Diamond Races op het Isle of Wight in Engeland. De races hebben een tijdritformat, net als de Isle of Man TT. De coureurs racen over een 20 kilometer (12,4 mijl) lang wegparcours dat door verschillende steden en langs de kust van het eiland slingert.

Het Isle of Wight ligt net ten zuidoosten van Southampton en ligt op iets minder dan drie uur van Londen. Daardoor is het een gemakkelijk en toegankelijk race-evenement voor Britse en internationale fans.

De eerste race staat gepland voor oktober 2021 zeggen de organisatoren van de Diamond Races. De definitieve data zullen ze vrijgeven zodra de 2021 Britse Superbike kalender bekend is gemaakt. De organisatoren van de Diamond Races zijn van plan om een week na het Britse Superbike seizoen te beginnen op het Brands Hatch-circuit in Kent.

Het eventschema zal er als volgt uit kunnen zien: woensdag en donderdag dienen als trainingsdagen en alle races beginnen op zaterdag met een uitloop naar zondag, mocht het weer omslaan.

De organisatoren zeggen dat het 20 kilometer lange circuit door de steden Chale, Kingston, Shorwell en Brighstone zal gaan. Ook zal het de acht kilometer (5 mijl) lange en snelle kustroute langs de militaire weg omvatten, een deel van de A3055 kustweg op het zuidwestelijke deel van het eiland.

De nabijheid van een aantal grote stedelijke gebieden zou zeker helpen veel liefhebbers op de been te brengen. Het valt nog te bezien of Isle of Wight dezelfde grote coureurs kan verleiden als de Isle of Man TT en North West 200. Naar verluidt heeft James Hillier zich al aangemeld voor de race.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen