Dakarbelevenissen Mirjam Pol in boekvorm

De Dakarrally is niet alleen extreem zwaar tijdens het rijden, maar zelfs na het vallen van de finishvlag. Deelneemster Mirjam Pol laat Le Dakar pas achter zich als ze de rally in haar hoofd op een rij heeft gezet. Dat denkwerk heeft geleid tot het boek “Dakar 2019, mijn beste Dakar ooit”.

Winst damesklassement
In 2020 begint Pol in Saudi-Arabië aan haar achtste Dakar. Ze is dan de enige vrouwelijke deelnemer in het motorklassement die de rally op drie continenten reed. Als 22-jarige nam ze in 2006 in Afrika voor de eerste keer deel. Velen verklaarden haar voor gek, maar ze reed de rally gewoon uit. Drie jaar later zette ze het damesklassement zelfs op haar naam.

Hier bestellen
Na afloop van elke Dakar schrijft Pol al haar belevenissen van zich af. Daarna begint ze met een schone lei aan de voorbereidingen van de volgende rally. Ze deelt haar Dakar-schrijfsels normaal altijd met haar sponsoren. Dit jaar is het dagboek voor het eerst voor iedereen beschikbaar. Het boek kost € 27.95 en is hier te bestellen.

Alles herbeleven
Pol herbeleeft de complete rally voor het boek: ‘Als ik foto’s bekijk, roadbooks weer in handen heb, komt alles wederom tot leven. Ik kan dan bijna niet stoppen met alle verhalen te vertellen, soms lijken ze als een waterval uit mijn hoofd te storten.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.