vrijdag 3 februari 2023

Dat motor-rij en, zeker ook motor-wij gevoel.

Net als bij veel andere motorrijders begon mijn fascinatie voor motoren al op jonge leeftijd. Ik droomde weg bij de posters aan mijn muur en kon uren staren naar die groene ZXR750 (met stofzuigerslangen) in de showroom van de plaatselijke motorzaak. Het waren zaadjes die uitgroeiden tot een levenslange passie.

Een gedeelde passie

Het wij-gevoel in het verkeer is bij niemand zo sterk als onder motorrijders. Of je nu in Portugal, Tsjechië of Klazienaveen rijdt; kom je een motorrijder tegen dan steek je je hand op om te groeten. Dat sociale van motorrijden, het groeten onderweg, en natuurlijk de vrijheid en het avontuur dat lonkte, deed me uiteindelijk besluiten te gaan lessen.

Motorrijden verbroedert. Van kleinschalige ride-outs tot internationale events, iedereen is aanspreekbaar en de kans dat je nieuwe vrienden maakt is groot. Vrienden die je blijft zien en spreken, ook lang na die eerste rit. Tegenwoordig speelt social media een aanzienlijke rol in het onderhouden van die vriendschappen. Eén comment onder een foto kan uitgroeien tot een (internationale)vriendschap met weekenden waar je samenkomt om te BBQ-en en motorverhalen uit te wisselen.

Het zijn de verhalen

Een gedeelde passie voor motoren schept direct een band. Onlangs nog ging ik langs bij een voor mij onbekende motorrijder. Hij rijdt dezelfde motor als ik en wilde iets van me kopen. Ik zou het wel even langsbrengen, een mooi excuus voor een ritje. Ik wilde met een klein uur weer thuis zijn. Drie uur, een paar bakken koffie en vele schitterende verhalen later stapte ik weer op de motor.

Motorrijden is geen hobby voor een paar uur in de week, het is een passie die we 24 uur per dag leven. Een passie die maakt dat we trots zijn op onze motor(en), trots op onze levensstijl en trots op de band die we met elkaar delen. Wij zijn motorrijders.

Voor elke rijder. De juiste route

Waar moet je op letten als je je eerste (tweedehands)motor koopt. Welke kleding heb je nodig? Ga je voor een traditioneel leren pak? Of kies je voor een hippe motorspijkerbroek die speciaal voor motorrijden ontwikkeld is? Welke klussen aan je motor kun je makkelijk zelf doen? Waar vind je de beste motorhotels en verborgen routes? Ontdek Nederland, Europa en de wereld op zijn mooist met de tofste reisverhalen en routes. Je leest het in GRIP of op motorrijders.nl.

Bij de KNMV houden we van motoren. We zijn er voor motorsporters -van cross, wegrace, trial tot grasbaan- voor motorrijders, -bezitters, -fanaten en -liefhebbers. Daarom bieden we alle handvatten, skills, informatie en inspiratie om jou, op welke route dan ook, goed op weg te helpen. Niet alleen met 24/7 pechhulp in Nederland, maar ook met onze Riders Academy, leuke en goede deals en bijv. vier keer per jaar het ledenmagazine GRIP.

Motorrijder ben je 24 uur per dag. Voor de uren dat je niet op de motor ziet biedt de KNMV relevante informatie, routes en volop inspiratie in ons ledenmagazine GRIP en op ons onlineplatform motorrijders.nl.

Join the club!

Word ook lid van de KNMV. Ga naar knmv.nl/lidmaatschap en meld je nu aan voor slechts €20!  

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen