dinsdag 16 april 2024

De Benelli TRK 552: Evolutie van een avonturier

De Benelli TRK 552 is de opvolger van de populaire TRK 502 en belooft een evolutie te zijn in het avontuurlijke motorsegment. Uitgelekte foto’s van de TRK 552 deze maand (februari) hebben veel enthousiasme gecreëerd bij fans van Benelli en avontuurlijke rijders over de hele wereld. De TRK 552 is alleen beschikbaar voor de Chinese markt en zal vooralsnog niet beschikbaar komen voor Europa.

Op het eerste gezicht lijkt de TRK 552 sterk op zijn voorganger, met dezelfde LED-koplampen en handbeschermers die zorgen voor een robuust en avontuurlijk design. In het vooronder is er echter wel iets veranderd. De vernieuwde 549cc-tweecilinder-in-lijn brengt traditie en innovatie samen. Met een vermogen tot wel 61 pk (45 kW) bij 8.500 tpm en een koppel van 55 Nm bij 6.000 tpm, biedt deze motor levendige prestaties op zowel verharde als onverharde wegen.

Naast het krachtige vermogen heeft de TRK 552 ook verbeteringen in rijeigenschappen en uitrusting te bieden. Een nieuw ontwerp van de aluminium achterbrug vervangt de vorige stalen buisconstructie, terwijl verstelbare vering zorgen voor een betere rijervaring. Het remsysteem maakt gebruik van J.Juan-remklauwen, met dubbele schijfremmen vooraan en een enkele schijfrem achteraan.

Wat betreft moderne gemakken, is de TRK 552 uitgerust met volledige LED-verlichting en een volledig digitaal dashboard met smartphone-connectiviteit. Voor comfort tijdens lange ritten zijn er verwarmbare handvatten en zadels, evenals handige details zoals waterdichte USB-poorten.

Hoewel de exacte prijzen nog niet bekend zijn, kunnen we op basis van het huidige prijsbereik van TRK 502-modellen verwachten dat de TRK 552 en TRK 552X rond de €8.000 zal liggen. Dit benadrukt de focus van Benelli op toegankelijke kwaliteit en avontuur voor iedereen.

Al met al is de Benelli TRK 552 klaar om het hart van avontuurlijke motorliefhebbers te veroveren. Met een combinatie van traditie en innovatie is deze motor geschikt voor zowel beginners als ervaren avonturiers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen