dinsdag 16 april 2024

Nieuwe Royal Enfield Classic 650 en Scram 650 op komst

Binnenkort kunnen we waarschijnlijk nieuwe toevoegingen verwachten aan het 650-platform van Royal Enfield. Tijdens pre-productietests in India zijn namelijk twee modellen op basis van dit platform gespot.

Op dit moment bestaat het 650-platform uit de Royal Enfield Super Meteor 650, Royal Enfield Shotgun 650, Royal Enfield Continental GT 650 en Royal Enfield Interceptor 650. Maar er worden binnenkort dus mogelijk nieuwe modellen aan toegevoegd, zoals te zien is op foto’s die zijn gepubliceerd door de Indiase website Rushlane.

De afbeeldingen tonen een scrambler-achtige motorfiets en een retro-stijl cruiser, hoogstwaarschijnlijk een Scram 650 en een Classic 650.

Hoewel de Classic 650 gebaseerd lijkt te zijn op de Super Meteor 650, volgt deze toch de lijn van de Classic 350, die weer gebaseerd is op de Meteor 350. De Scram 650 wijkt echter af van het gebruikelijke patroon voor de naam Royal Enfield Scram.

In 2022 werd namelijk de Scram 411 gelanceerd, gebaseerd op de vorige generatie Himalayan. Met recentelijk ook nog een nieuwe Royal Enfield Himalayan 450 die werd gelanceerd, zou je verwachten dat een nieuwe Scram gebaseerd zou zijn op het nieuwste avontuurlijke model van het Indiase merk. Maar in plaats daarvan lijkt hij dus gebaseerd te zijn op de Interceptor.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen