13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

De Distinguished Gentlemans Ride komt er weer aan

Het is tijd om een net (motor)pak te zoeken, nog eens goed door te nemen hoe je ook alweer een stropdas strikt en je klassieker een extra keer na te lopen. Op zondag 29 september 2019 vindt namelijk de Distinguished Gentlemans Ride plaats en dan zullen meer dan 125.000 volledig in stijl geklede motorrijders in meer dan 700 steden aan deelnemen. Het doel is meer dan 7 miljoen dollar op te halen én het bewustzijn te verhogen voor de (geestelijke) gezondheid van mannen en in het bijzonder mannen met prostaatkanker.

Negatieve stereotype

The Distinguished Gentlemans Ride is opgericht in Sydney door Mark Hawwa. Hij raakte geïnspireerd door een foto van Mad Men’s Don Draper op een klassieke motor in zijn allermooiste pak. Mark vond dat een themarit een geweldige manier zou zijn om het vaak negatieve stereotype van mannen op motorfietsen te bestrijden en tegelijkertijd de wereldwijde motorgemeenschap te verbinden.

115.000 rijders

Die eerste rit in 2012 bracht meer dan 2.500 rijders in 64 steden samen. Het succes van het evenement moedigde de oprichter aan om na te denken over hoe het gebruikt zou kunnen worden om een waardig doel te steunen, wat vorig jaar leidde tot de grootste wereldwijde rit tot nu toe met meer dan 115.000 rijders in 101 landen. Die bovendien in totaal meer dan 6 miljoen dollar inzamelden voor liefdadigheidsdoelen.

Volgens Triumph vertegenwoordigt de Distinguished Gentlemans Ride alles wat gevierd moet worden over motorrijden en daardoor zijn ze al zes jaar hoofdsponsor. Meer informatie: www.gentlemansride.com

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen