zaterdag 30 september 2023

De Ducati Monster 821 van Leonoor uit Hoofddorp

Ik ben niet zo’n poetser. Na een dag in de pekel, ben ik echt niet met een emmer met sop in de weer. Met eens in de twee, drie weken poetsen houdt het op. Ik ben geen poetsfreak die met sprays en speciale doekjes langs de motor gaat. Geregeld afspoelen is voor mij voldoende. De Ducati wordt toch weer smerig. En je ziet nu ook dat er geen vlekje op de Monster zit.’

Mijn Motoroccasion is een vast onderdeel van Promotor. In iedere minireportage zoeken we een motorrijder op met zijn of haar als occasion aangeschafte motorfiets. Dit keer de pekelfiets-editie. We bezoeken Leonoor die het hele jaar doorrijdt met haar Ducati Monster.

‘De Monster 821 is van juni 2018 en ik heb de Ducati nieuw gekocht. Inmiddels heb ik 39.000 kilometer verteerd. Problemen ben ik niet tegengekomen. Sinds Ducati onder Audi valt, is het “Ducati, stuk gaat-ie” volkomen achterhaald. Ondanks dat er heel veel elektronica – ride-by-wire – op de Monster zit. Je weet: Italianen en elektronica was vragen om problemen. Eén keer heeft de Monster me laten staan. Op een vierbaanssnelweg in Frankrijk had ik ineens geen gas meer. Dat gebeurde daarna nog een paar keer. Nadat een Franse dealer de Monster had uitgelezen, bleek er een storing in de koplamp te zitten!’ ‘Waarom een Monster? Ik ging hoe dan ook voor een naked en de Monster is gewoon de mooiste in het segment. De Ducati overtuigt door de vormen en de lijnen. Ik heb nog overwogen een tweedehands te kopen, maar het prijsverschil was zo’n 1.500 tot 2.000 euro. Na de Monster zou ik wel een Multistrada willen. Die vind ik vreselijk mooi. Maar een oldtimer zie ik ook wel zitten. Ducati heeft mooie oldtimers gemaakt. De kans is dan ook groot dat het een Ducati wordt, maar het hoeft niet perse.

Check hier de Wat Rij Jij? video met Leonoor

Rij jij ook het hele jaar door met jouw motorfiets? Schrijf dan hieronder bij de reacties jouw ervaring met doorrijden en wat jij aan je motorfiets doet om hem mooi te houden.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

1 Reactie

  1. Vanaf 2004 rij ik op de motor naar mijn werk. Ongeveer 16 km. heen. Dit jaar nog tot juni, hierna ga ik met pensioen. Sinds september 2011 rij ik op deze yamaha fzr 1000 van maart 1990 (een naked). Heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image