WorldSBK in Qatar uitgesteld vanwege coronavirus

Na het nieuws over de annulering van de MotoGP-races in Qatar was het slechts een kwestie van tijd. Dorna realiseerde zich dat er ook een andere serie op weg was naar de Golfstaat. Zou die ook niet vanwege het coronavirus te maken krijgen met de reisbeperkingen van de Qatari?

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de FIM en Dorna hebben aangekondigd dat de Qatar WorldSBK ronde, 13 maart tot en met 15 maart, tot nader order is uitgesteld.

Net als de MotoGP hebben de reisbeperkingen van Qatar, die verbieden dat iedereen die uit Italië komt of in de afgelopen 14 dagen in Italië is geweest, direct voor twee weken in quarantaine wordt geplaatst. Tsja, dan kun je beter thuisblijven, aangezien een groot deel van de WorldSBK deelnemers in Italië woonachtig is, waaronder veel personeel van Dorna. Daarom wordt de WorldSBK van Qatar uitgesteld, maar wanneer is nog de vraag. Dorna heeft nog geen enkele aanwijzing gegeven.

Eerder deze week zag Dorna zich ook gedwongen de MotoGP-race in Qatar en Thailand uit te stellen.

Het coronavirus verspreidt zich nog steeds verder. Uitbreiding van reisbeperkingen en dreigende quarantaine liggen op de loer. De kans is groot dat meer internationale evenementen zoals de WorldSBK en de MotoGP worden uitgesteld. Je kunt gevoeglijk aannemen dat de aankondiging van Dorna niet de laatste is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?