De Hayabusa wordt niet meer geproduceerd

Suzuki heeft de productie van de Hayabusa stopgezet. Oef. De Japanners hebben de legendarische motor nooit Euro5-klaargemaakt en dat betekent dat ie in 2019 met geen enkele uitzondering nog in Europa nieuw geleverd mag worden. Alle voorraad die rest, wordt naar Noord-Amerika verscheept om daar alsnog een nieuw baasje te zoeken.

Hoewel de motor al een tijdje niet meer in de showrooms stond, is dat toch even slikken. Begin dit jaar repten we nog over een nieuwe Hayabusa die volgens insiders op komst is. Het hyper-toersegment heeft met dank aan de H2 van Kawasaki weer een flinke opleving gekregen en een turbo-geblazen Hayabusa lijkt nog altijd een logische stap. Enkele bronnen verklaren nog steeds dat Suzuki eind 2019 met die nieuwe Hayabusa komt, maar het blijft toch een beetje gissen. Hoe dan ook; wij duimen ervoor.

Klik hier  voor een achtergrond-artikel over de Hayabusa.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?