dinsdag 23 juli 2024

Lewis Hamilton verrast Superbikecoureur Michael van der Mark

De Nederlandse Superbikecoureur Michael van der Mark deed wat testrondjes op het circuit met vijfvoudig F1 kampioen Lewis Hamilton. En voorzag hem van advies…

Dat Lewis Hamilton een avontuur op twee wielen niet schuwt, is alom bekend. De vijfvoudig wereldkampioen F1 is immers ook ambassadeur van MV Agusta. Onder zijn naam bouwt de Italiaanse motorfabrikant heel exclusieve modellen.

Afgelopen week was Hamilton te gast bij het Cresent World Superbike Team, waar hij mocht rijden op hun in racetrim gestoken 200+ pk WSBK motor.

Michael van der Mark was ook op hetzelfde circuit te vinden. In een gesprek met motosport.com zei de Nederlander dat hij Hamilton had verzocht het wat rustiger aan te doen. Hamilton ging op de WSBK machine tot het gaatje, maar qua rij-techniek viel er wel het een en ander te verbeteren.

Van der Mark: ‘Voordat ik aan mijn testsessies begon, had Lewis al twee circuitdagen achter de rug. Ik bespeurde enige zorgen over zijn snelheid bij de mensen van zijn team. Hij was echt snel, maar zijn rij-techniek was verre van ideaal. Hij reed scherpe hellingshoeken en op initiatief van zijn team gaf ik hem wat tips hoe het beter kon. Ik probeerde hem vooral wat rustiger te laten rijden. Je moet ‘m echt afremmen. De man is verre van bang en hij probeerde de bochten net zo snel te rijden als in zijn Mercedes.’

Op de vraag wat Hamiltons kansen zouden zijn in het WSBK als hij zich volledig zou toeleggen op motorracen, vertelde Michael – derde in het WSBK dit jaar: ‘Hij kent geen angst. Evenmin twijfelt hij, in tegenstelling tot andere coureurs. Hij gaat echt tot het gaatje wanneer hij dat eenmaal besloten heeft. In totaal heeft hij vier dagen gereden op het circuit en hij was slechts zeven seconden langzamer dan Alex Lowes en mij. Daarmee is hij een stuk sneller dan de meeste deelnemers aan een circuitdag.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen