zondag 5 februari 2023

‘De mooiste dagen van het jaar’

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Een vleugje van vervlogen tijd kunt u tijdens de Paasdagen op 5 en 6 april proeven in het Westfriese Venhuizen tijdens de Paasdagen. Negen hallen met een oppervlakte van 3 voetbalvelden !! staan bomvol met historische voertuigen.

Steile Wand Race’s, Wall of Death, Todeswand,  Mur de la Mort
In het centrum van het complex staat de originele  90 jaar oude kermis attractie, een gevaarte van 15x15m en 11 m hoog ! genaamd : de Steile Wand . In een  houten ton met een doorsnede van 8 meter  rijden coureurs met doods verachting . Hun Indian Scout motoren  zijn uit de 20er jaren . De rijders zijn tienvoudig Ned .Speedway kampioen Henny Kroeze en zijn dochter Kim Kroeze. Als gastrijder is Jagath Perera uit Duitsland gecontracteerd.  Deze staat bekend als wereldkampioen in de “Wall off Death “Deze formatie heeft optredens in Europa. Onlangs in Duitsland, Oostenrijk , Italie  en Noorwegen ! Om maar terug te gaan in de tijd zegt de organisatie dan : Komt dat zien ! Komt dat zien ! 

Reunie 35 jaar MotorWegrace’s Venhuizen
Het hedendaags bestuur stond aan de basis van de Nationale Motorwegraces op het Drieban circuit in 1980. Daarom word ook aan dit feit aandacht gegeven door een aparte motorhal te creëren. Tot nu toe heeft de organisatie een 40tal historische racemotoren weten te traceren. Met de welwillende medewerking van de gemeente Drechterland kunnen deze motoren ook een demonstratie rit rijden ! De unieke machines worden op 1e Paasdag in de middag rond 14.45u gestart en naar buiten gereden. Voorop de  fragiele 50cc racebrommers, daarachter de kwartliters en de 500cc Grand Prix tweetakt kanonnen. Aangevuld met de 750cc viertakten worden die warm gedraaid in Parc Fermee. Onder begeleiding en in colonne zullen zij dan hun weg vinden naar het oude circuit buiten het dorp. De gecertificeerde verkeersregelaars maken de weg vrij en om 15.00u zal de vlag gehesen worden voor de demorace-/rond-/rit. Pendelbussen staan gereed om publiek te vervoeren naar “Driebancircuit” Een unieke gebeurtenis.

Automobielen / Motoren / Bromfietsen
Honderden showwaardige modellen van historisch vervoer staan opgesteld. De Ford V8 super de Luxe uit 1947 of de Roadstar  uit de AL Capone tijd. De H.A.V staande voor de Historische Automobiel Vereniging is aanwezig d.m.v een  clubstand stand met zeer exclusieve objecten.  Denk ook aan de niet meer bestaande merken als Buick , Studebaker of Plymouth dan weet u dat de bezoeker er menig uurtje kan doorbrengen. De reeds 80 jarige SIMCA is vertegenwoordigd met unieke exemplaren . Bijeen gebracht door de Simca/Talbot club Nederland in een separate hal. Tientallen motoren waaronder het oorlog fenomeen de WLA Harley Liberator.   Uit een prive museum een aantal zeer unieke INDIAN motoren en merken  als Gilera ,Norton  en completeren de tentoonstelling.  Garelli, Bianchi  of Benelli  nu zijn we bij  Italiaanse brommers met minimaal 25 stuks.  Puch, , Kreidler  en de Zundapp vullen de kleine gaatjes zodat elke meter is opgevuld. Let wel : alle bovengenoemde merken zijn slechts een greep uit het enorme diverse aanbod hetgene er dit jaar weer te zien is. 

Muziek, Show, Poledance
Het Festival heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd op het gebied van live entertainment. Bij de grote catering hoek verzorgd het  gezellig Rock & Roll bandje “Revive” en de “Hostman “ een optreden. Tevens tweemaal maal een optreden van show /entertainment groep “Back in Time” Kijk ook op het tijdschema  wanneer het duo en tweevoudig Benelux Kampioenen Paaldansen “ Elisa Jo “  hun optredens verzorgen. 

Dagje uit voor gezin
Alle hallen worden omzoomd door honderden meters marktkraampjes met allerlei artikelen. Motoronderdelen /kleding /boeken/ spiegels /speldjes. Oftewel van hoeden en petten tot en met dameskorsetten. Voor de kinderen is een mini kart baan uitgezet. Temidden van de grote vrachtwagens vind men 400 m2 miniatuur vrachtauto’s van de “Asfalt Rockers”

Het festival is te bereiken in het altijd file vrije Westfriesland. Het expo-complex bevindt zich aan de torenweg 44 in Venhuizen tussen HOORN en ENKHUIZEN aan de N 506.Volgt U de richtingsborden en de bezoekers kunnen naast het complex parkeren.Als de weersomstandigheden dat niet toelaten word U met de pendelbus voor de deur afgezet.

Open: beide Paasdagen van 11.00 tot 18.00 uur. Entree slechts: 10 euro , Jeugd 13 t/m 17  maar 5 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. 

Info : www.oldtimerfestival.nl of Facebook /N-H Oldtimerfestival of 0228 542500. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen