zondag 19 mei 2024

De Motor Podcast #123: in een rolstoel toch het motorgevoel beleven

Dat motorrijden geweldig is, is geen nieuws. Maar wat zijn de mogelijkheden als je in een rolstoel zit en geen motorvoertuig kunt besturen? Gerben en David bedachten een fantastische oplossing, die ze ook in de praktijk hebben gebracht. Ze werken allebei op de ambulance. De een als chauffeur, de ander als verpleegkundige. Zo’n beetje al hun vrije tijd hebben ze de afgelopen jaren in hun stichting ‘Wheels 4 Freedom’ gestopt. Hun doel? Zoveel mogelijk minder valide mensen met hun rolstoel mee laten rijden op de motor.

De Motor Podcast #122: wat doe je als je heel slecht nieuws krijgt?

Met veel pionieren ontwikkelden ze een zijspan, waar zelfs de zwaarste rolstoel veilig op kan. Omdat zo’n voertuig nog nooit gemaakt was, liepen ze tegen veel uitdagingen aan. Inmiddels zijn ze bezig met het derde zijspan en de aanmeldingen om als ‘bakkenist’ mee te rijden, stromen binnen. De motorritten zijn telkens een unieke belevenis en laten niet zelden een traan vloeien.

Hun hele verhaal hoor je in aflevering 123 van De Motor Podcast, de nummer 1 podcast voor iedereen die zich motorrijder voelt en voor iedereen die geniet van alles wat met motoren te maken heeft.

Luisteren naar De Motor Podcast is helemaal gratis en kun je doen via elke podcast-app zoals Spotify of de andere platformen. Er verschijnt elke 2 weken een nieuwe aflevering.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen