De MV Agusta Brutale 800RR

De nieuwste Brutale 800RR van MV Agusta doet zijn RR-status eer aan en pakt flink uit met 140 pk. Er zijn genoeg literzware nakeds die dat ternauwernood halen. Ondanks alle financiële problemen bij de Italiaanse motorfabrikant stak het flink wat tijd in het driecilinderblok. Het trilt minder, produceert door een nieuwe cilinderkop flink minder (tot 50%) mechanische herrie, haalt de Euro 4-norm en pakt mooier op dan voorheen.

Het inwendige werd flink aangepakt met een nieuwe nokkenaskettingspanner, nokkenas, carterdeksels, startmotor en kleppen. Nieuwe tandwielen in de versnellingsbak moeten het schakelen versoepelen en een standaard autoblip-quickshifter brengt het schakelen terug tot naar boven en beneden trappen zonder koppeling. Om alle geweld in toom te houden monteert MV Agusta een achtvoudig instelbare stuurdemper.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?