Husqvarna Vitpilen 401 Aero

Naast de Vitpilen 401 en de Svartpilen 401 kwam Husqvarna met een conceptversie. Eigenlijk verwachtten we twee conceptversies, want het merk speelde eerder al met plannen voor een Vitpilen 701. Misschien is het de gewoon bij de 401 gebleven, misschien komt de zwaardere versie nog. Hier hebben we op de EICMA deze week eigenlijk niets meer over gehoord. Over de Vitpilen 401 Aero wel.Of nou ja, van gehoord.. We hebben er meer van gezien. Want veel meer dan de plaatjes is er nog niet vrijgegeven. De Vitpilen 401 Aero is wat Husqvarna ziet als dé gestroomlijnde motor. Net als de Vitpilen 401 heeft de Aero clip-ons als stuur. Met zijn aerodynamische look doet dit concept zijn naam eer aan. Met drie kuiponderdelen is de Aero de bekuipte versie van de Vitpilen. Volgens Husqvarna de overtreffende trap van minimalistisch. Kijkend naar de foto’s kan het idee van een Husqvarna Café Racer ons niet meer loslaten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?