20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

De nieuwe MOTO73 is uit!

Het is alweer maart, de MOTORbeurs is voorbij en de dooi gaat vanaf morgen inzetten; wat wil een mens nog meer? Nou, de nieuwe MOTO73 kan er nog wel bij, toch? Prima om het weekend door te komen terwijl de Siberische Beer zich terugtrekt!

Wat staat er allemaal in MOTO73 nummer 5? Veel, heel veel. Behalve vier nieuwe Eerste Testen, spraken we ook ’s Lands hoop in bange dagen als het op een wereldtitel op twee wielen aankomt, blikken we terug op het eerste Superbike-raceweekend en spraken we de nieuwste lichting motorrijders op de MBU.

We wijden hieronder nog even uit voor je!

Norton Commando 961 California
Vijftig jaar geleden zag de eerste Norton Commando het levenslicht. Om dat heuglijke feit te vieren, komt het wederopgestane Britse merk met enkele limited editions, waarvan de Commando 961 California er één is.

Triumph Tiger 800XC en 800XR
Triumph vernieuwde onlangs zijn succesvolle Tiger 800 en wist deze middelzware allroad zo nog verder te verbeteren. Ad van de Wiel reed ermee in Marokko en vertelt je er alles over. Hier beantwoordde hij alvast vijf prangende vragen!

Exclusief interview met Jeffrey Herlings
Jeffrey Herlings staat aan de start van zijn tweede seizoen in de MXGP. Hoe ziet hij zijn kansen om dit jaar de wereldtitel in deze klasse te behalen? Marien Cahuzak vroeg het hem.

MotoGP-testrijders
Marquez, Rossi en al die andere toppers in de MotoGP strijden straks om de prijzen, maar kunnen dat alleen dankzij de testrijders die op de achtergrond hun rondjes maken.

Triumph Speed Triple RS
De Triumph Speed Triple RS beschikt als dikke naked over topmateriaal van Öhlins en Brembo en Supercorsa’s. Op en rond het circuit van Almería voelden Eddie de Vries hem aan de tand. Wij konden niet wachten er alles over te horen en legden hem vast wat vraagjes voor alhier.

Allroad in Noorwegen
Toeren in Noorwegen is prachtig, zeker als de reis ook nog eens allroad over gravelwegen, door uitgestrekte wouden en over kale hoogvlaktes gaat.

Marathonmotor
De Kawasaki GPZ500S van Jan Wullems is inmiddels 24 jaar oud, maar staat nog altijd zijn mannetje in het woon-werkverkeer.

Techniek: remvloeistof
Harley-Davidson moest een kwart miljoen motoren terugroepen vanwege een probleem met de remmen, veroorzaakt door de remvloeistof. Peter Aansorgh duikt er voor ons in.

Nieuwe motorrijders
De motor wint aan populariteit, zo blijkt onder meer uit het groeiende aantal afgelegde rijexamens. Wij spraken in Utrecht met een aantal nieuwe motorrijders over het hoe en waarom van hun rijbewijs.

WK Superbike op Phillip Island
Traditiegetrouw begonnen de coureurs in het WK Superbike het nieuwe seizoen op het circuit van Phillip Island in Australië. Uiteraard was ook Michael van der Mark erbij. We kijken terug naar het chaotische weekend Down Under.

Suzuki GSX-S125
Hoeveel plezier kun je beleven aan een naked met een cilinderinhoud van 125 cc? Nick Enghardt ging op pad met een MotoGP-blauwe Suzuki GSX-S125.
 
Winkeldochter: BMW K1200S
Een boxermodel uit Beieren was al tien keer verkocht geweest, maar de viercilinder-BMW K1200S die dit keer in Winkeldochter figureert, is niet echt populair.

Verder in deze editie:
Motorleven
Eerste versnelling
Met open vizier
Flashback: Alex van den Broek
Vraagbaak
Motorsport in beeld
Posters
Motorsport in beeld
MotoGP-test Thailand
Sport: Road & Offroad
Ingezoomd: KTM 790 Duke
Oproep lezerstest Triumph Tiger 1200XRt
Triptip
De parels van Henk

MOTO73 nummer 5 ligt nu in de winkels en bij abonnees op de mat. Vind je het nou zelf te smerig en koud weer buiten, maar wil je MOTO73 niet missen? Kijk dan vlug hier hoe je het nummer los bestelt – bezorgen we hem nog thuis voor je ook – of neem een abonnement, zodat je nooit meer een nummer hoeft te missen!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen