20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

De nieuwe MOTO73 komt er aan!

Triumphs Tiger
In de rubriek Oud & Nieuw dit keer een Triumph Tiger 800XCa en een uiterst zeldzame Triumph Tiger Trail TR7T uit 1981. Een verkoopsucces was die Trail namelijk niet, al was hij wel goed voor sportieve successen.

Wheelieles
Hoe je op een veilige manier wheelies leert maken? Redacteur Nick Enghardt ging daarvoor op les bij motorstuntspecialist Jeremy Vonk.

Triotest
We pakken een Harley-Davidson Street Rod, een Kawasaki Vulcan S Café en een Honda CMX500 Rebel en kijken welke van deze kleine cruisers in de stad het meest tot zijn recht komt.

Dakar-dagboek
Op 6 januari ging in het Peruaanse Lima de Dakar-rally 2018 van start. In ons Dakar-dagboek lees je alles over de gebeurtenissen van de eerste week, met speciale aandacht voor Mirjam Pol en Jurgen van den Goorbergh. 

Zero DS
Een maand lang had de redactie van MOTO73 de beschikking over een Zero DS. Genoeg tijd om de mogelijkheden van de elektrische motorfiets te ontdekken.

Zuid-Afrika
Hans Avontuur maakte met de Zuid-Afrikaanse auteur Deon Meyer een offroad-trip door Zuid-Afrika. Hij genoot er van de ruimte, de vrijheid en het avontuur.

Marathonmotor
De BMW R1200GS Adventure van Gerard van der Sloot heeft er al 196.000 kilometer op zitten, maar verkeert nog altijd in showroomstaat.

Techniek: double wishbone
De nieuwe Honda GL1800 Gold Wing is voorzien van een door de Japanse fabrikant ontwikkelde nieuwe ‘double wishbone’-voorwielophanging, die verdacht veel lijkt op BMW’s Duolever. Is het een kopie of toch een eigen ontwikkeling? Onze technisch specialist Peter Aansorgh duikt in deze materie.

Winterdijk-tribune
Nadat vorig jaar al de nieuwe Haarbocht-tribune in gebruik werd genomen, wordt er bij het TT Circuit in Assen gewerkt aan de bouw van de nieuwe Winterdijk-tribune. Die is voorzien van stoeltjes en vervangt de oude Winterdijk-tribune, die nog was uitgerust met houten banken. De nieuwe tribune heeft een capaciteit van meer dan 9000 zitplaatsen.

Triumph 900 Scrambler
De Triumph 900 Scrambler was destijds één van de eerste vertegenwoordigers van het hedendaagse scrambler-genre. Hij won in 2006 in een test overtuigend van een Royal Enfield in café-racerstijl, omdat hij vooral technisch beter was. Anno 2018 blijkt de Brit nog altijd het hart van een motorjournalist te kunnen stelen, zo ontdekte Tom van Appeldoorn.

Motoren in dit nummer
– Yamaha FJR1300
– Moto Morini Scrambler 1200
– Benelli 402S
– Triumph Tiger Trail TR7T
– Triumph Tiger 800XCa
– Honda GL1800 Gold Wing
– Harley-Davidson Street Rod
– Kawasaki Vulcan S Café
– Honda CMX500 Rebel
– Zero DS
– BMW R1200GS Adventure
– Triumph Scrambler 900

Geen zin om naar de winkel te gaan? Bestel ‘m hier!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen