De Posbank blijft open, voor nu.

De gemeenteraad van Rheden heeft gisteravond besloten dat – volgens sommigen – de mooiste motorroute van Nederland voorlopig nog mag bestaan; De Posbank blijft open. In de raad werd gestemd over het plan van het College van Burgemeester en Wethouders om de Posbank af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Al tientallen jaren is de route door de bossen en heidevelden van de Veluwezoom een punt van discussie. De vele soorten recreanten zitten elkaar namelijk in de weg. Motorrijders, wielrenners, hardlopers, wandelaars, automobilisten; iedereen wil van de natuur genieten op zijn eigen manier en buurtbewoners hebben daar last van. Nu er in in het land steeds meer mensen zijn die de tijd en de middelen hebben om te recreëren ontstaat er in de weekenden en op feestdagen steeds vaker een verkeersinfarct op de Posbank waar de gemeente vanaf wilt.

Overlast

In een nieuw gevormde omgevingsvisie voor het buitengebied van de gemeente wordt dan ook – onder andere – een plan gepresenteerd om het gebied van de Posbank te ontlasten. Het Paviljoen, dat op de driesprong middenin het gebied ligt zou in de weekenden en op feestdagen enkel nog bereikbaar zijn via de Schietbergseweg. De Beekhuizenseweg – die van Rozendaal tot aan De Steeg loopt zou dan worden afgesloten.

Daarmee hoopt het College een passende oplossing te hebben op klachten van buurtbewoners over overlast. Echter blijft er daarmee dus nog steeds één weg open waar bewoners klagen over overlast, de Schietbergseweg. Verwacht kan worden dat daar bij een afsluiting van de Beekhuizenseweg alleen maar meer verkeer gebruik van zal maken. Daarmee is de oplossing dus niet voor iedereen passend.

Meer onderzoek

De Raad oordeelde unaniem dat er een grondig onderzoek gedaan moet worden om te kijken of de afsluiting van de Beekhuizenseweg daadwerkelijk een passende oplossing is. Daar gaat het College mee aan de slag. Voor nu is er van een afsluiting dus nog geen sprake: De Posbank blijft open. Maar daar kan in de toekomst dus zeker nog verandering in komen.

Wat voor een onderzoek er zal worden ondernomen en wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Wel weten we dat de KNMV graag wil meedenken met de gemeente om zeker te zijn dat de motorrijder niet wordt vergeten!

Foto: Jowin Boerboom

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.