woensdag 4 oktober 2023

De Posbank blijft open, voor nu.

De gemeenteraad van Rheden heeft gisteravond besloten dat – volgens sommigen – de mooiste motorroute van Nederland voorlopig nog mag bestaan; De Posbank blijft open. In de raad werd gestemd over het plan van het College van Burgemeester en Wethouders om de Posbank af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Al tientallen jaren is de route door de bossen en heidevelden van de Veluwezoom een punt van discussie. De vele soorten recreanten zitten elkaar namelijk in de weg. Motorrijders, wielrenners, hardlopers, wandelaars, automobilisten; iedereen wil van de natuur genieten op zijn eigen manier en buurtbewoners hebben daar last van. Nu er in in het land steeds meer mensen zijn die de tijd en de middelen hebben om te recreëren ontstaat er in de weekenden en op feestdagen steeds vaker een verkeersinfarct op de Posbank waar de gemeente vanaf wilt.

Overlast

In een nieuw gevormde omgevingsvisie voor het buitengebied van de gemeente wordt dan ook – onder andere – een plan gepresenteerd om het gebied van de Posbank te ontlasten. Het Paviljoen, dat op de driesprong middenin het gebied ligt zou in de weekenden en op feestdagen enkel nog bereikbaar zijn via de Schietbergseweg. De Beekhuizenseweg – die van Rozendaal tot aan De Steeg loopt zou dan worden afgesloten.

Daarmee hoopt het College een passende oplossing te hebben op klachten van buurtbewoners over overlast. Echter blijft er daarmee dus nog steeds één weg open waar bewoners klagen over overlast, de Schietbergseweg. Verwacht kan worden dat daar bij een afsluiting van de Beekhuizenseweg alleen maar meer verkeer gebruik van zal maken. Daarmee is de oplossing dus niet voor iedereen passend.

Meer onderzoek

De Raad oordeelde unaniem dat er een grondig onderzoek gedaan moet worden om te kijken of de afsluiting van de Beekhuizenseweg daadwerkelijk een passende oplossing is. Daar gaat het College mee aan de slag. Voor nu is er van een afsluiting dus nog geen sprake: De Posbank blijft open. Maar daar kan in de toekomst dus zeker nog verandering in komen.

Wat voor een onderzoek er zal worden ondernomen en wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Wel weten we dat de KNMV graag wil meedenken met de gemeente om zeker te zijn dat de motorrijder niet wordt vergeten!

Foto: Jowin Boerboom

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

9 Reacties

 1. Laat de provincie een gescheiden breed wielrenners pad aanleggen, daarmee haal je de bron van de opstoppingen weg.

 2. Ze hebben last van motorrijders, wielrenners, hardlopers, wandelaars, automobilisten.
  Altijd sluiten ze af voor motorrijders!!!
  Oplossing voor deze… Afsluiting voor wielrenners, hardlopers, wandelaars, automobilisten en de zaak is opgelost.

   • Boxerjo,

    Henri, dit is de juiste instelling. Waarom altijd de motorrijders jennen, wij motorrijders moeten vaak genoeg onder doen ten opzichte van andere medeweggebruikers.

 3. wat ik mij altijd afvraag is of wij als motorrijders dan ook een deel van de belasting terug krijgen gezien wij op steeds minder wegen welkom zijn ..

 4. Ben zelf enthousiast en ervaren motorrijden. En bewoner Posbank. Het is compleet gestoord om met grote groepen op zondag te gaan toeren. Dat is zeer overlastgevend. Dan zijn er nog de open pijpen. Belachelijk. Het is eigen glazen ingooien.

  • Bewoner van de Posbank?? Wonen daar mensen tegenwoordig? Of bent u een wlld zwijn, een ree, een eekhoorn of ander dier soms.
   Haal die grote groepen van de weg af en verban ze naar de fietspaden waarvoor ze geen belasting of accijns betalen en haal die gasten met die blerpijpen van de weg af. Dan kan ik weer via de kortste weg van midden Nederland naar Doesburg rijden.

 5. Ik kan me goed voorstellen dat de gemeenten bepaalde geliefde motorroutes willen gaan afsluiten. Reden daarvoor ligt bij de motorrijders zelf. Er zijn nogal wat motorrijders die het prachtig vinden om de geluiddemper te verwijderen of een sportuitlaat te monteren. Dat is leuk voor de motorrijder zelf maar (zeker) niet voor de omgeving en het gebied waar hij/zij door heen rijden. Elektrische motoren zijn van harte welkom!

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image