13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

De Scrambler uit Jurassic World

Product Placement: Triumph is er behoorlijk bedreven in. Alleen al de Scrambler zagen we terug in de films Here Comes The Boom (2012), Life as We Know It (2010) en onlangs in Jurassic World (2015), en bovendien veelvuldig in de serie Doctor Who. Fabrikanten betalen om hun producten in films mee te laten spelen, zo simpel is het.

Ducati is er bijvoorbeeld ook erg bedreven in, zo zagen we de Desmosedici in de topfilms Wall Street: Money Never Sleeps (2010) en in hetzelfde jaar in The Expendables. In 2013 kwam de motor nog eens terug in een wat kleinere productie, die van The Husband She Met Online. De Hypermotard-serie speelde maar liefst mee in negen films en de Multistrada 1200 in vier films.

Afijn: niet vreemd dus dat we zo af en toe een bekende motorfiets in beeld zien terwijl de camera even heel toevallig blijft hangen bij het logo van de fabrikant: daar wordt geld verdiend. In de film Jurassic World, dat op voorhand als een bioscoopknaller was, zag je dan ook tal van product placements voorbij komen. Alleen al qua rijdende voertuigen plaatste Kawasaki een quad en ATV, Jeep een Wrangler, Baja een MB200 en Nissan een Quest. Mercedes gooide er de meeste centen op stuk met een dikke G550, een G63 AMG 6×6, een GLE Coupé, een Sprinter-busje en een Unimog.

Afijn, hoe we hier op komen? Omdat Triumph zonet een persbericht rondstuurt met daarin de mededeling dat bovenstaande Scrambler, bereden door Chris Pratt in Jurassic World, ter veiling aanbiedt: De motor die in de film schitterde tijdens een achtervolgingsscene door dinosaurussen zal via eBay worden verkocht aan de bieder met het hoogste bod. De opbrengst komt ten gunste van de Distinguished Gentleman’s Ride dat wereldwijd door Triumph ondersteunt wordt als partner in de strijd tegen prostaatkanker. Voor iedere liefhebber van motoren en films is dit  een unieke kans om zo’n exclusieve motor in handen te krijgen.

Dus, Scrambler met oerkrasjes kopen? Op naar Ebay!

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen