dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuw: de Yamaha XSR700

Zo, lag je lekker in je zomerslaap? Word dan maar even wakker! Terwijl we zitten te wachten op de MT-07 Tracer presenteert Yamaha zonet onverwachts deze XSR700; een onderhuids moderne MT-07 met daaromheen vele klassieke kenmerken, zo een opvolger voor de XS650 creërend. 

De combinatie tussen een klassieke stijl en moderne technologie is de uitkomst van een samenwerking met Shinya Kimura. De Japanse motorbouwer, die furore maakt in Los Angeles en z’n zelfbouwfietsen voor ruim een ton per stuk verkoopt, heeft z’n fascinatie voor de ‘Faster Sons’ filosofie onlangs losgelaten op de MT-07, resulterend in deze motor. De productversie waarmee Yamaha nu op de proppen komt verschilt van de creatie van Kimura, maar is volgens Yamaha wel gebaseerd op het werk van Kimura.

Dus, wat zien we allemaal op de foto’s? Een  fraai gestikt lederen zadel, een klassieke open kijk op het kale subframe, een klassiek ogende grote koplamp, een aluminium benzinetank, een nieuw cool digitaal dashboard (op geen enkele ander Yamaha-model eerder gezien), een gebogen stuur zodat de berijder mooi rechtop kan zitten, gaasafdekking op de luchtpanelen zodat de elektronica buiten zicht blijft en vele andere retro-details. Zelfs de Pirelli Phantom-banden ogen klassiek met hun ogenschijnlijk met de hand opgesneden profiel. Vinden wij cool!

Onderhuids is de 700cc-paralleltwin natuurlijk een oude bekende. De tweecilinder met 270 graden-krukas is geheel ongewijzigd overgenomen, met dus nog steeds de welbekende 74,8 pk en 68 Nm. Ook zaken zoals de tienspaaks wielen en remmerij zijn ongewijzigd overgenomen.

Om geheel in stijl op je XSR700 te kunnen stappen komt Yamaha tevens met een Faster Sons-collectie van motorkleding. 

Vanaf november staat de XSR bij de Yamaha-dealers, de prijs is ons nog onbekend. De beschikbare kleurstellingen zie je in onderstaand foto-album: groen en grijs.

 

[justified_image_grid ids=22402,22403,22404,22405,22406,22407,22408,22409,22410,22411]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen