De vijf leukste kerstcadeaus

Als je het ons vraagt was 2016 een mooi motorjaar. Door een warme lente kwam de seizoensrijder al vroeg de weg op en fabrikanten kwamen met mooie nieuwe modellen. Inmiddels is het half december en het echte ‘motorseizoen’ is nu al lang en breed over. Wanneer het toch nog even boven de 15 graden is voegen sommige motorrijders onder ons zich tijdelijk bij de echte doorrijders. In ieder geval denken we vast allemaal óók tijdens de kerst aan motorrijden. Daarom hierbij de leukste cadeau’s voor op het verlanglijstje van iedere motorfanaat.

Het MOTO73 testjaarboek 2017

MOTO73 testjaarboek 2017

We horen je denken: 2017? Lopen jullie niet een beetje vooruit? De meeste nieuwe modellen voor 2017 moeten we inderdaad nog aan de tand voelen, maar we zagen wel al kans de modellen te testen die voor volgend jaar ongewijzigd blijven. En daar hebben we een mooi overzicht van gemaakt, het MOTO73 testjaarboek 2017. Wanneer je hem krijgt  voor kerst (of geeft) heb je meteen wat te lezen als het kerstdiner bij de schoonfamilie toch niet zó gezellig is.

Een druppellader

Hulde als jouw motor een kickstarter heeft, maar de meeste onder ons moeten vertrouwen op de elektrische variant. Die werkt natuurlijk alleen maar met een goed functionerende accu. Gelukkig kun je zelf veel doen om die in een goede staat te houden. De meest voorkomende reden dat een accu kapot gaat is door diepe ontlading. Dit kun je voorkomen door de motor in de winter aan een druppellader te hangen. Bijvoorbeeld de druppellader van Ctek.

De Rack-Pack van Ortlieb

Hoe neem je veel spullen mee op de motor wanneer je geen bagageruimte hebt? En hoe blijven die spullen ook nog droog? Dit zou kunnen met de Rack-Pack van Ortlieb. Gegarandeerd waterdicht. Althans, dat belooft de fabrikant. Of dat ook waar is, moet je altijd nog maar afwachten. Gelukkig hebben wij hem al voor je getest. Tijdens onze trip naar de Intermot bleven alle spullen netjes droog. Een goede tas voor de doorrijders onder ons!

Een MOTOR Magazine cadeau-abonnement

MOTOR Magazine cadeau-abonnement

Neerland’s oudste! MOTOR Magazine is opgericht in 1913. Vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Toen het blad nog Weekblad Motor heette en de eerste TT nog moest worden verreden. Ook het jaar dat  roestvrij staal werd uitgevonden en PSV werd opgericht. En vrouwen nog geen stemrecht hadden, maar dat terzijde. Anno 2016 is MOTOR Magazine een maandblad waarin de beleving van het motorrijden centraal staat. Het cadeau-abonnement is ook voor de kerst een aanrader! Dit jaar werd ook ons nieuwe blad Classic & Retro opgericht. Door veel liefhebbers werd het erg goed ontvangen, dus we gaan daar in 2017 natuurlijk lekker mee door! 

Een bandenspanningsmeter

AirCheck Bandenspanningsmeter

Zelf de bandenspanning controleren is zó 2016. Sommige motoren zijn uitgerust met een sensor, maar niet iedereen heeft die luxe. Toch is er een alternatief, want wanneer je deze bandenspanningsmeter onder de kerstboom vindt, hoef je je er volgend seizoen niet meer druk over te maken. Handig, want zowel een te hoge als een te lage bandenspanning heeft nare gevolgen voor de wegligging en het gevoel met de motor. De AirCheck Bandenspanningsmeter vermomt zich als ventieldop en laat een lampje branden bij een te lage bandenspanning. 

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.