dinsdag 16 april 2024

Details van de Royal Enfield ‘Electrik01’

Het is voor niemand een geheim dat Royal Enfield momenteel werkt aan een elektrische motorfiets die ergens in 2024 of begin 2025 zijn debuut zal maken. Details over deze aankomende Royal Enfield elektrische motorfiets zijn onlangs online opgedoken en het merk zal waarschijnlijk een neo-retro styling aanbieden met deze motorfiets. De nieuwe elektrische motorfiets, met de codenaam ‘Electrik01’, bevindt zich momenteel in de eerste conceptfase en zal de komende tijd nog veel veranderingen en updates ondergaan. Om te beginnen wordt deze motorfiets waarschijnlijk voorzien van een girder-voorvork – een parallellogram voorvork met uitwendige veren -, schijfremmen en lichtmetalen velgen. Aan de achterzijde zit waarschijnlijk een monoshock.

Afbeelding: autocarindia.com

Royal Enfield zal zich naar verwachting ook richten op hoogwaardige afwerking, samen met een uiterst aantrekkelijke en aansprekende neo-vintage/klassieke styling. Voor zover bekend krijgt de Electrik01 een ronde koplamp en een conventionele ‘brandstoftank’.

Nieuw: 2023 Royal Enfield Super Meteor 650

De Elektric01 zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op een gloednieuw platform met twee framebuizen die aan weerszijden van het balhoofd uitkomen – de ene komt uit de bovenrand van de brandstoftank en de andere loopt naar beneden. In de tweede, naar beneden lopende buis, zit ook het accupakket. Meer details over de mechanische hardware en specificaties zijn nog niet bekend.

Het Royal Enfield Electric01-concept bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium en wordt intern een QFD-concept (Quality Function Development) genoemd. De QFD-modellen zijn bedoeld voor productontwikkeling op basis van feedback van klanten, behoeften en verwachtingen. Maar Royal Enfield bevestigde dat deze motorfiets net als alle andere Royal Enfield’s een soortgelijk karakter en DNA zal behouden. Naast deze elektrische motorfiets werkt Royal Enfield ook aan vele andere modellen die binnenkort hun wereldpremière zullen maken. Twee daarvan zijn 650cc-modellen die het blok zullen delen met de Continental 650 en de Interceptor 650. Bovendien werkt Royal Enfield ook aan de nieuwe Himalayan, die in de tweede helft van 2023 op de markt zal komen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen