vrijdag 29 maart 2024

Deze elektrische Newron is in 2020 te koop

Het is absoluut een plaatje, deze elektrisch aangedreven motor van Newron Motors. Het Franse merk koos voor een cilindervormige accu, met LED’s verlicht en bouwde daaromheen een houten eye-catcher die eco-verantwoording schreeuwt. Daaronder zien we logischerwijs meer conventioneel gebruik van materialen.

Newron werd in 2016 opgericht en sindsdien werkt het team aan deze motor. Het begon als een schuurproject maar vanaf het oprichtingsjaar van het bedrijf werken de technici nauw samen met tech-bedrijven om de motor werkelijk produceerbaar en goed rijdend te krijgen.

We zien de trend van het showen van de elektromotor ook bij Newron. Werden elektro-pakketten jaren geleden nog verstopt, nu springen ze juist in het oog. Harley-Davidson doet hetzelfde bij de LiveWire (video-test LiveWire) en Zero bij de SR/F, hetzij in mindere mate.

De Fransen denken in 2020 de productie te starten en verwachten 12 exemplaren te bouwen. Als dat een succes is qua verkoop, gaan ze ongetwijfeld door in 2021.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen