maandag 15 juli 2024
HomeVideoHarley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson LiveWire

-

Een elektrische Harley-Davidson. De grote vraag blijft: hoe rijdt de Harley-Davidson LiveWire? Jaap test exclusief de Harley-Davidson LiveWire in Portland, Amerika!

Specs:

Met de Livewire maakt Harley-Davidson de gewaagde stap om als eerste ‘mainstream’ merk de markt te betreden met een volwassen elektrische motorfiets. Met een vanafprijs van is hij € 34.000 is hij stevig aan de prijs, Harley verwacht dan ook niet dat het een verkooptopper wordt. Meer wordt de LiveWire gezien als een eerste stap naar een volwaardig elektrisch assortiment, waarbij de benzinemodellen ook nog alle aandacht krijgen. De accucapaciteit bedraag 15,5 kWh, wat voldoende zou moeten zijn voor een gecombineerde stad/buitenweg/snelweg actieradius van ongeveer 240 kilometer. Bij uitsluitend snelweg is hij na 120 km leeg. De LiveWire is voorzien van een DC snellader, waarmee je de accu in 40 minuten van 0 tot 80 procent kunt vol laden. Aan de thuislader duurt helemaal volladen zo’n 12 uur.

Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.