woensdag 27 september 2023

Diefstal motoren blijft groeien

In de eerste acht maanden zijn er in ons land 1.319 motorfietsen onvrijwillig van eigenaar verwisseld, een toename van 1,3 procent. Ook het aantal gestolen brom- en snorfietsen groeide in die periode opnieuw met 1,9 procent tot 10.280 stuks, zo blijkt uit de jongste cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Volgens AVc worden de diefstallen steeds professioneler; veelal zijn georganiseerde bendes verantwoordelijk voor de diefstallen. “Gestolen bromfietsen worden vaak onder een vals kenteken of in onderdelen doorverkocht. Daarnaast worden gestolen bromfietsen gebruikt bij overvallen als vluchtvoertuig en dat alles maakt het terugvinden enorm lastig. Momenteel wordt nog geen kwart teruggevonden”, aldus AVc-directeur Guus Wesselink.

Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) legt AVc de laatste hand aan een plan om bromfietsdiefstallen aan te pakken. Het plan zal nog deze maand aan de minister van Veiligheid en Justitie worden aangeboden. “Naast het aantal diefstallen willen we daarmee ook het aantal overvallen en de handel in gestolen onderdelen en vervalste kentekenbewijzen aanpakken”, benadrukt Wesselink.

Bron: RAI Vereniging
Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image