Diefstal motoren blijft groeien

In de eerste acht maanden zijn er in ons land 1.319 motorfietsen onvrijwillig van eigenaar verwisseld, een toename van 1,3 procent. Ook het aantal gestolen brom- en snorfietsen groeide in die periode opnieuw met 1,9 procent tot 10.280 stuks, zo blijkt uit de jongste cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Volgens AVc worden de diefstallen steeds professioneler; veelal zijn georganiseerde bendes verantwoordelijk voor de diefstallen. “Gestolen bromfietsen worden vaak onder een vals kenteken of in onderdelen doorverkocht. Daarnaast worden gestolen bromfietsen gebruikt bij overvallen als vluchtvoertuig en dat alles maakt het terugvinden enorm lastig. Momenteel wordt nog geen kwart teruggevonden”, aldus AVc-directeur Guus Wesselink.

Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) legt AVc de laatste hand aan een plan om bromfietsdiefstallen aan te pakken. Het plan zal nog deze maand aan de minister van Veiligheid en Justitie worden aangeboden. “Naast het aantal diefstallen willen we daarmee ook het aantal overvallen en de handel in gestolen onderdelen en vervalste kentekenbewijzen aanpakken”, benadrukt Wesselink.

Bron: RAI Vereniging
Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.