zondag 2 april 2023

Distinguished Gentleman’s Ride brengt 6 miljoen dollar op

De Distinguished Gentleman’s Ride, die op zondag 22 mei 2022 werd gehouden, brak alle voorgaande records op het gebied van fondsenwerving. Toen de DGR was afgelopen, was er een nieuw wereldwijd record gevestigd. Er deden 93.456 rijders in 802 steden mee, verspreid over 104 landen. Ze waren in stijl gekleed en reden op hun klassieke motorfietsen. En ze haalden bijna 6 miljoen dollar op om onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen te steunen.

Distinguished Gentleman’s Ride keert terug naar pre-Covid formaat

Vergeleken met de laatste pre-Covid DGR in 2019, heeft de 2022 rit 4% meer opgebracht. En in vergelijking met het evenement van vorig jaar met soloritten en sociale afstand, is het fondsenwervingscijfer dit jaar 47% hoger.

Sinds de eerste editie in 2012 heeft DGR meer dan 400.000 rijders van vintage en klassieke motorfietsen uit 114 landen over de hele wereld bijeengebracht. Samen hebben deze evenementen meer dan 37 miljoen dollar opgebracht voor de gezondheid van mannen.

Fietsen met Troy Bayliss over TT Circuit Assen

Triumph is terug als belangrijkste supporter van DGR

Triumph heeft de Distinguished Gentleman’s Ride tijdens de afgelopen negen edities met trots gesteund. En voor 2022 hebben Triumph en Gibson Guitars de handen ineengeslagen om ongelooflijke prijzen beschikbaar te stellen. Een eenmalige T120 Gibson-editie zal worden toegekend aan de hoogste inzamelaar. En er zal ook een door Triumph aangepaste 1959 Les Paul Standard Reissue zijn.

Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Triumph de Distinguished Gentleman’s Ride steunde als hoofdpartner en sponsor. Voor deze gelegenheid heeft Triumph iets moois in petto.

Paul Stroud – Chief Commercial Officer Triumph:

‘Het is een grote eer om de Distinguished Gentleman’s Ride te ondersteunen en bij te dragen aan het ongelooflijke resultaat van dit jaar, waarmee wij onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen steunen. Volgend jaar viert Triumph haar 10-jarig jubileum als hoofdsponsor van de DGR en wij werken aan iets ongelooflijk speciaals om die mijlpaal te vieren.’

Mark Hawwa – Oprichter van DGR:

‘Wat een ongelooflijke terugkeer naar het groepsrijden! Er is werkelijk niets mooiers dan tienduizenden vriendelijke motorrijders lachend en zwaaiend door de straten van de stad te zien rijden, ter ondersteuning van prostaatkankeronderzoek en de geestelijke gezondheid van mannen. Het is iets wat we de afgelopen twee jaar erg gemist hebben. Onze gemeenschap keerde dit jaar krachtig terug in de top 3-inzamelaars die meer geld ophaalden dan in alle voorgaande jaren, wat wij met trots hebben beloond met de steun van onze wereldwijde partner, Triumph Motorcycles. Het komende jaar wordt een jaar om in de gaten te houden, want dan vieren we 10 jaar samen met Triumph Motorcycles in spectaculaire stijl!

Over de Distinguished Gentleman’s Ride

De Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) brengt honderdduizenden motorrijders in klassieke en vintage stijl over de hele wereld bijeen om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. De Distinguished Gentleman’s Ride werd in 2012 in Sydney, Australië, opgericht door Mark Hawwa. Geïnspireerd door een foto met klassieke pakken en vintage-motoren, besloot Mark dat een themarit een geweldige manier zou zijn om het vaak negatieve stereotype van motorrijders te bestrijden en de wereldwijde motorrijdersgemeenschap met elkaar in contact te brengen, en om geld in te zamelen voor een zaak die voor elke motorrijder belangrijk is.

DGR zamelt geld in voor zijn liefdadigheidspartner Movember, en zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s voor mentale gezondheid bij mannen. Samen hebben DGR en Movember belangrijk onderzoek en programma’s gefinancierd om mannen te helpen een betere band te krijgen met hun maatjes en een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Voor meer informatie en om mee te doen aan een rit bij jou in de buurt, ga naar GentlemansRide.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image