Dit is de 2020 Husqvarna FS 450

Er zijn van die motoren waarmee je direct het liefst een middag – of week – wilt vegen, zoals deze 2020 Husqvarna FS 450! De dikke 449,9 cc eencilinder heeft 63 pk en weegt, zonder brandstof, 102,9 kilogram. Als je weet dat er ongeveer zeven liter in de benzinetank past, weet je zeker dat dit gewicht zelfs afgetankt niet gek veel zal toenemen.

Handelbaarheid was bij de FS al nooit een probleem, maar het kan altijd beter en dus meldt Husky dat de nokkenas dichter bij het zwaartepunt van de motor is geplaatst. Vooral bij snel van richting veranderen op hoge snelheid moet dit voordelen geven, zo meldt het persbericht ons.

De vering is, uiteraard, in handen van WP. Voor heeft Husky een XACT-versie gemonteerd met een veerweg van 280 mm terwijl de ingenieurs achter besloten een WP-monoschokdemper met linksysteem (inclusief veerweg van 266 mm) te plaatsen. Ook niet heel verrassend is dat de remmen door Brembo zijn aangeleverd. De nieuwe FS staat op Bridgestone’s die gemonteerd zijn op prachtige Alpina-spaakvelgen.

De nieuwe FS staat al deze maand bij de dealers alleen voor welke prijs is op dit moment nog niet bekend.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?