zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit is de 2020 Husqvarna FS 450

Er zijn van die motoren waarmee je direct het liefst een middag – of week – wilt vegen, zoals deze 2020 Husqvarna FS 450! De dikke 449,9 cc eencilinder heeft 63 pk en weegt, zonder brandstof, 102,9 kilogram. Als je weet dat er ongeveer zeven liter in de benzinetank past, weet je zeker dat dit gewicht zelfs afgetankt niet gek veel zal toenemen.

Handelbaarheid was bij de FS al nooit een probleem, maar het kan altijd beter en dus meldt Husky dat de nokkenas dichter bij het zwaartepunt van de motor is geplaatst. Vooral bij snel van richting veranderen op hoge snelheid moet dit voordelen geven, zo meldt het persbericht ons.

De vering is, uiteraard, in handen van WP. Voor heeft Husky een XACT-versie gemonteerd met een veerweg van 280 mm terwijl de ingenieurs achter besloten een WP-monoschokdemper met linksysteem (inclusief veerweg van 266 mm) te plaatsen. Ook niet heel verrassend is dat de remmen door Brembo zijn aangeleverd. De nieuwe FS staat op Bridgestone’s die gemonteerd zijn op prachtige Alpina-spaakvelgen.

De nieuwe FS staat al deze maand bij de dealers alleen voor welke prijs is op dit moment nog niet bekend.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen