Dit is de 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR

In augustus maakte Triumph ons al warm voor hun nieuwste 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR. Nu krijgen we hem ook in vol ornaat te zien. En verdorie, dat ziet er goed uit.

Het opvallendste verschil met de huidige dekhengst uit de Speed Triple stal, de 1200 RS, speelt zich af aan de voorzijde van de motor. Geen “wasp-eyed” dubbele koplamp, maar wel een strakke, gestroomlijnde cockpit-kuip met een enkelvoudige ronde koplamp. Wat wel overeenstemt met de RS is het motorblok: een lichtgewicht 1160 cc driecilinder goed voor 178 piekvermogen en 125 Nm piekkoppel. De RR is verder uitgerust met Brembo Stylema remklauwen en voorzien van Öhlins geavanceerde Smart EC 2.0 elektronisch instelbare semi-actieve ophanging voor- en achteraan. De ophanging is volledig instelbaar, zelfs tijdens het rijden, en past de in- en uitgaande demping automatisch aan.

2022 Triumph Tiger Sport 660: de definitieve versie

Vanzelfsprekend barst deze 2022 Speed Triple 1200 RR verder van de rijhulpmiddelen en elektronica. Opvallend is de nieuwe quickshifter die Triumph ontwikkelde aan de hand van hun ervaring als hofleverancier voor motorblokken van het Moto2-kampioenschap. De geavanceerde sensor van de Triumph Shift Assist hanteert parameters zoals ontsteking, benzinegebruik en gashendelstand om op het juiste moment te schakelen. Een veel gesofisticeerder systeem dan de traditionele quickshifter die de ontsteking simpelweg afsnijdt.


De 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR zal €23.250 kosten en komt in twee kleurstellingen: Red Hopper/Storm Grey en Crystal White/Storm Grey.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?