Emma Raducanu, van motorcross tot 2021 US Open

Door in de ‘qualifiers finale’ de Canadese Leylah Fernandez te verslaan, won de 18-jarige Emma Raducanu de US Open. Haar verleden – en haar sociale media – onthullen dat de motorcross misschien een grote belofte heeft verloren.

Nee, de foto onderaan is niet van een onbekend klein meisje dat aan het prutsen is met een Kawasaki 65cc-crossmotor. Als de foto niet afkomstig was van het Insta-profiel van tennister Emma Raducanu, zouden we hem bijna afdoen als de zoveelste foto van een goedwillende zondagracer die whoops en jumps doet.

Apple: motortrillingen kunnen iPhone-camera beschadigen

Emma Raducanu verbaasd de wereld

De Britse tennisster, die de sportwereld verbaasde door de US Open van 2021 te winnen, is in feite een zeer allround sportvrouw. Voordat ze zich op professioneel tennis toelegde, beoefende zij vele andere sporten zoals tafeltennis, skiën, maar ook karten. En, natuurlijk, motorcross, een specialiteit die ze opgaf naarmate haar tenniscarrière vorderde.

Zouden al die vaardigheden haar hebben geholpen om de eerste tennisspeelster te worden die een Grand Slam wint terwijl ze uit het qualifiertoernooi voortkwam? Ze is wel de eerste Britse vrouw die dat doet sinds Virginia Wade Wimbledon won in 1977.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?