13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Dit is waarom je MOTO73 nummer 7 niet wilt missen

Ducati Multistrada 1260S
De dikste allroad van Ducati werd flink aangepakt en kreeg onder meer een langere wielbasis en een motorblok met een grotere cilinderinhoud. Hoe deze nieuwe Multistrada 1260S rijdt, ontdekten we in een eerste test.

Cursussen
Er zijn voor de Nederlandse motorrijder veel verschillende cursussen beschikbaar. Redacteur Tom van Appeldoorn zet er een aantal voor je op een rijtje.

Husqvarna Vitpilen 701
Volgens de fabrikant is de Husqvarna Vitpilen 701 een machine waarvan het ontwerp tot de essentie is teruggebracht. Maar hoe rijdt deze nieuwe ‘Zweed’?

Kevin Schwantz
Kevin Schwantz is één van de grote namen uit de geschiedenis van het WK wegrace, zelfs al won hij maar één wereldtitel. MOTO73 had een gesprek met de nu 53-jarige Amerikaan.

Kawasaki Z900 70 kW
Vanwege de Europese rijbewijsregels komt Kawasaki met een tot 70 kW geknepen Z900. Toch staan die 95 paardenkrachten wel degelijk garant voor veel rijplezier.

Rossi’s roads
We reisden naar de geboortegrond van Valentino Rossi, in de Italiaanse regio Marche. Daar probeerden we de wegen te ontdekken waarop ‘Vale’ zijn talent heeft ontwikkeld.

Marathonmotor
Tim Helmond heeft al meer dan 61.000 kilometer op de teller van zijn Honda PCX150-motorscooter gezet, waarvan de meeste op… de snelweg!

Techniek: coatings
Eigenschappen van metalen kunnen worden verbeterd door het oppervlak daarvan te voorzien van een coating. Technisch specialist Peter Aansorgh geeft tekst en uitleg.

MotoGP Qatar
In Qatar reden de coureurs in de MotoGP de eerste race in de strijd om de wereldtitel. Die belooft heel spannend te worden, want de verschillen zijn kleiner dan ooit.

SBK Thailand
De rijders in het WK Superbike waren afgelopen weekend in Thailand voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap. Hoe bracht Michael van der Mark het ervan af?

BMW F750GS
Reden we in het vorige nummer met de BMW F850GS, dit keer rijden we met zijn kleinere broertje, de F750GS. Hoewel, kleiner…

Ducati Scrambler Full Throttle
Een licht aangepaste Ducati Scrambler Full Throttle zou in de showroom de aandacht moeten trekken, maar dit exemplaar blijkt een echte winkeldochter.

Verder in deze editie
Motorleven
Eerste versnelling
Met open vizier
Flashback: Gert-Jan van Doorn
Vraagbaak
Technisch ingezoomd: Ducati Scrambler 1100
Motorsport in beeld
Posters
Motorsport in beeld
Sport: Road & Offroad
Technisch ingezoomd: Honda CB1000R
Prijslijst nieuwe motoren
Agenda
Triptip
De parels van Henk

Motoren in dit nummer
Yamaha Tracer 900
Ducati Multistrada 1260S
Husqvarna Vitpilen 701
Ducati Scrambler 1100
BMW F750GS
Honda CB1000R
Kawasaki Z900 70 kW
Honda PCX150
Ducati Scrambler Full Throttle

De nieuwe MOTO73 ligt vanaf morgen (29 maart) op je deurmat of in de winkel. Bestellen kan hier. Nog slimmer is natuurlijk een abonnement afsluiten

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen