Dit kost de 2020 Yamaha Tracer 700

‘De Tracer zal leverbaar zijn vanaf februari, de prijs is nog onbekend.’ Met deze zin sloten we op 3 november 2019 ons EICMA-bericht af over de 2020 Yamaha Tracer 700. Inmiddels is die prijs wel bekend en deze bedraagt om precies te zijn 9.999 euro. Deze prijs is inclusief BTW, BPM en onvermijdbare kosten, aldus het persbericht.

Hoewel de Yamaha Tracer 700 nog niet zo heel lang op de markt is, besloten de Japanners ‘m toch totaal te vernieuwen. Zo werd het motorblok aangepast om ‘m Euro5-geschikt te krijgen. Injectie en ontsteking waren daarbij belangrijk, maar ook het uitlaattraject werd gemodificeerd.

De nieuwe 41-millimeter voorvork is nu volledig instelbaar. De achtervork blijft instelbaar qua veervoorspanning, maar biedt nu ook verstelling qua ingaande demping. Wat dit betreft maakt de Tracer een behoorlijke sprong voorwaarts. Het nieuwe zadel levert volgens Yamaha meer comfort voor berijder en passagier en biedt meer ruimte om te verzitten. Overigens is de zithoogte iets hoger dan voorheen, wat over het algemeen goed nieuws is.

En dan zijn er ook nog de boos ogende LED-dagrijverlichting en de dubbele koplamp in de eveneens geheel vernieuwde kuip die ‘m als dag en nacht doen verschillen van z’n voorganger. Die kuip biedt volgens Yamaha meer rijwind- en regenbescherming en is handmatig over een lengte van 60 millimeter te verstellen.

Ook opvallend zijn de nieuwe handkappen, met geïntegreerde richtingaanwijzers. De handkappen hangen aan een stuur dat breder is geworden: 34 millimeter. Dat stuur is nu overigens uitgerust met een accessoirebrug, voor montage van bijvoorbeeld een GPS.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.