Flitsapps verboden in Duitsland

Alweer nieuws over Duitsland? Jazeker, alweer. Nadat we eerder al lazen over afgesloten wegen, dreigende regels tegen geluidsoverlast, en het uitblijven van een maximale snelheid op de snelweg gaat het nu over zogenaamde flitsapps.

Het Duitse magazine Autobild meldt dat deze apps voortaan verboden zijn om te gebruiken in Duitsland. Een echte verrassing is dat niet, want deze apps zaten al een tijdje in een grijsgebied nadat de ingebouwde systemen eerder al werden verboden.

75 euro

Hoewel het misschien wel slim is om te doen, hoef je bijvoorbeeld Flitsmeister of Waze niet te verwijderen van je telefoon. Zo lang je het niet gebruikt is het goed… Hoe dat precies gecontroleerd wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Daarom is het wellicht slim om de flitsapp er helemaal af te gooien als je ‘m toch niet gebruikt. Kan je een hoop discussie schelen.

De boete is met 75 euro gelukkig niet al te hoog als je het vergeet of als je het ‘vergeet’…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.