donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kawasaki Z H2 Supercharged, dit is wat hij kost

Inmiddels weten we alles van de nieuwe Kawasaki Z H2. Nou ja, alles… Iets best bepalends wisten we nog niet. De prijs! Tot vandaag, want zojuist heeft Kawasaki ons laten weten dat de ‘naakte compressorbom’ een vanafprijs heeft van 19.999 euro.

Daarnaast is nu ook duidelijk dat de nieuwe Kawasaki niet medio, maar eind februari bij de dealer staat en leverbaar wordt in deze drie kleuren:

  • Metallic Matte Carbon Gray / Metallic Flat Spark Black
  • Metallic Spark Black / Metallic Graphite Gray/Mirror Coated Spark Black
  • Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black

Meer zien van de Kawasaki Z-H2 Supercharged? Bekijk dan zeker onderstaande film. Meer dan de moeite waard!

Al eerder verschenen:

Kawasaki lanceert de meest radicale, technisch geavanceerde en krachtigste Z ooit: maak kennis met de Kawasaki Z H2. De 998 cc zware vier-in-lijn met compressor is goed voor – hou je letterlijk en figuurlijk goed vast – 200 pk en 137 Nm.

Walst over concurrentie
Kawasaki heeft een reputatie opgebouwd als het om woeste motoren gaat en met deze Z H2 bevestigt het dat nog maar eens keer. Met 200 pk walst het over gerenommeerde naakte spierbundels als de KTM 1290 Super Duke R (174 pk), Aprilia Tuono V4 Factory (175 pk) of Yamaha’s MT10 (160 pk) heen. Om al het brute vermogen te beteugelen beschikt de groene naked natuurlijk over de nodige elektronische hulpmiddelen. De Z H2 beschikt onder meer over: tractiecontrole, intelligent antiblokkeersysteem, cornering management, selecteerbare rijmodi en wheelie control.

Lees verder

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen